Košarka

VIDEO: Celticsi se vratili u seriju s dvije pobjede u Chicagu, Johnson ponovno koban za Clipperse

Branimir Korać • ponedjeljak, 24.04.2017.
VIDEO: Celticsi se vratili u seriju s dvije pobjede u Chicagu, Johnson ponovno koban za Clipperse
Foto: EPA

Odigrana su još dva susreta prve runde NBA doigravanja, a oba su završena poravnanjem u seriji na 2-2. Celticsi su po drugi put slavili u Chicagu, a Jazzeri su svladali Clipperse...

Chicago Bulls - Boston Celtics 95:104 (2-2)

Chicago Bullsi prokockali su ogromnu prednost koju su stvorili u Bostonu. Tamo su dobili prve dvije utakmice iskoristivši teško psihološko stanje Celticsa zbog tragedije u obitelji Isaiaha Thomasa, poveli su s 2-0 i seriju odveli u Chicago gdje su imali šansu završiti posao.

Međutim nisu uspjeli, Boston je uzvratio istom mjerom, dobio dvije utakmice i sada je ponovno u prednosti jer će eventualnu sedmu utakmicu igrati na svom parketu. Bullsi imaju za čim žaliti, ali za ovu situaciju sami su si krivi. Sve je bilo na njihovoj strani, no oni to nisu znali iskoristiti.

U četvrtoj utakmici od početka su Celticsi dominirali, imali visoku prednost da bi se Chicago uspio vratiti i povesti 65:63. Uslijedila je serija Bostona 12:0 u kojoj Thomas ubacuje deset poena i upravo ona potpuno je prelomila susret. Nakon toga Chicago se više nije oporavio.

"Mentalno i emotivno nisam ovdje i samo crpim ono što mi suigrači pružaju. Bez njih ne bih mogao ništa, daju mi puno samopouzdanja. Oni vjeruju u mene i koliko-toliko sam miran i normalan u susretima kroz ove teške trenutke", istaknuo je Thomas.

U ovom susretu ubacio je 33 poena uz sedam asistencija, Gerald Green dodao je 18 poena i sedam skokova, a Al Horford 15 poena i 12 skokova. Kod Bullsa Jimmy Butler ubacio je 33 poena uz devet asistencija i pet skokova, a po 13 poena dodali su Nikola Mirotić (sedam skokova) i Isaiah Canaan.

Utah Jazz - Los Angeles Clippers 105:98 (2-2)

Ozljedama osakaćena serija između Jazzera i Clippersa mogla bi biti vrlo dugačka i iscrpljujuća. Jazzeri su slavili u četvrtoj utakmici i poravnali na 2-2 čime su osigurali još najmanje dvije utakmice.

Domaćinu se vratio Rudy Gobert, ali njegova minutaža je ograničena još barem jednu utakmicu na 24 minute po susretu. Dok se vratio Gobert, u četvrtom dvoboju nije bilo velike pomoći od Gordona Haywarda koji je bio pod velikim upitnikom za nastup nakon trovanja hranom, pokušao je, ali nije išlo i samo devet minuta proveo je na parketu.

S druge strane Clippersi imaju svojih problema, ostali su bez Blakea Griffina što je ogroman hendikep koji bi mogao biti ključan u ovoj seriji. Iako bez Griffina, Clippersi su se dobro držali i vodili su 87:80, ali Joe Johnson još jednom se ukazao, postigao 11 uzastopnih poena i okrenuo utakmicu na stranu Jazzera koji su mirno priveli dvoboj kraju.

"Ispustili smo pobjedu. Imali smo 87:80 i to je moja krivica. Kao razigravač moram bolje iskontrolirati dvoboj i pobrinuti se da dobijemo bolje šuteve. Imai smo priliku, nismo je iskoristili", rekao je nakon susreta samokritični Chris Paul.

Najbolji kod Jazzera bili su Johnson s 28 poena, pet skokova i pet asistencija, Rodney Hood s 18 poena i Rudy Gobert s 15 poena i 13 skokova. Joe Ingles dodao je 11 asistencija. Kod Clippersa Chris Paul upisao je 27 poena, 12 asistencija i devet skokova, Jamal Crawford 25 poena, a DeAndre Jordan 12 poena uz deset skokova.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!