Tenis

Japanski lucky loser iznenadio Robreda u Barceloni, Mektiću pobjeda u paru u Budimpešti

Mihaela Bradovski • utorak, 25.04.2017.
Japanski lucky loser iznenadio Robreda u Barceloni, Mektiću pobjeda u paru u Budimpešti
Foto: EPA

Ovog tjedna na rasporedu su ATP turniri u Barceloni i Budimpešti. Prvog dana nositelji su bili uspješni, ali iznenađenja ipak nisu izostala...

Bez obzira što je Tommy Robredo kilometrima od svojih najboljih izdanja, pobjeda Yuichija Sugite na zemljanoj podlozi u Barceloni prilično je iznenađenje. Japanac nema previše uspjeha na ovoj podlozi, u glavni ždrijeb ušao je kao lucky loser i onda šokirao iskusnog Španjolca. Sugiti je ovo prva pobjeda sezone u glavnom ždrijebu na ATP Touru, no ima osvojene Challengere u Yokohami i Shenzhenu.

Jednako kao i Sugita, prvu ovosezonsku pobjedu u glavnom ždrijebu na ATP Touru upisao je vremešni Španjolac Albert Montanes koji je iznenadio sunarodnjaka Guillerma Garciju Lopeza. Garcia Lopez nije u briljantnoj formi, ali ipak se očekivala pobjeda u ovom dvoboju sa sunarodnjakom koji polako ide prema kraju karijere. Za Montanesa je ovo zadnji turnir u karijeri, a pokazao je da na njemu neće odraditi samo oproštajni nastup bez borbe.

Odličan start turnira za mladog Caspera Ruuda, dolazeću norvešku zvijezdu koja je nadigrala Radua Albota. Moldavac nije imao nikakve šanse, uspio je uhvatiti tek četiri gema, a Ruud će imati pravo iskušenje u drugom kolu gdje ga čeka finalist Monte Carla Albert Ramos.

Argentinski zemljaš Carlos Berlocq poražen je u tri seta od Kevina Andersona koji pak više voli brze podloge. Berlocq je imao set prednosti i break kod 4:3 u drugom setu, ali uspio je to prokockati i upisati poraz protiv igrača koji ne pobjeđuje tako često na zemljanoj podlozi.

Na turniru u Budimpešti Damir Džumhur upisao je pobjedu protiv Stevea Darcisa i to nakon što je izgubio prvi set. Trebao je Džumhur malo vremena za "hvatanje zaleta", a kada je proradio, Darcis nije imao previše šanse. Upravo tenisač iz BiH bit će protivnik Ivi Karloviću u drugom kolu.

Šesti nositelj Paolo Lorenzi u dva seta eliminirao je Mihaila Kukuškina koji tako drugi turnir zaredom ispada odmah na startu od Talijana. Nakon što ga je u Monte Carlu nadigrao Simone Bolelli, sada je to učinio i Lorenzi.

Evgeni Donskoj pokazao je ove godine kako pobijediti Rogera Federera, ali u zadnjih mjesec dana jako je pao u formi. Upisao je tek jednu pobjedu u kvalifikacijama Budimpešte, u glavni ždrijeb ušao je kao lucky loser, a tu mu je lekciju održao Viktor Troicki koji je izgubio samo tri gema.

U konkurenciji parova Nikola Mektić s Amerikancem Brianom Bakerom bez većih problema izbacio je Copila i Fucsovicsa te je prošao u četvrtfinale gdje će igrati protiv domaće kombinacije Attila Balazs/Gabor Borsos.

ATP Barcelona, prvo kolo:
Kyle Edmund (Velika Britanija) - Jeremy Chardy (Francuska) 6:3, 6:4
Andreas Seppi (Italija) - Mikael Ymer (Švedska, WC) 6:4, 6:3
Daniel Evans (Velika Britanija) - Thiago Monteiro (Brazil, Q) 6:7(4), 6:2, 7:6(2)
Yuichi Sugita (Japan, LL) - Tommy Robredo (Španjolska, WC) 6:4, 6:3
Albert Montanes (Španjolska, WC) - Guillermo Garcia Lopez (Španjolska) 6:4, 6:4
Casper Ruud (Norveška, Q) - Radu Albot (Moldavija) 6:2, 6:2
Marcel Granollers (Španjolska) - Malek Jaziri (Tunis) 7:6(3), 6:3
Nicolas Almagro (Španjolska) - Steven Diez (Kanada, Q) 6:3, 6:4
Kevin Anderson (Južna Afrika) - Carlos Berlocq (Argentina) 2:6, 7:6(4), 6:3

ATP Budimpešta, prvo kolo:
Damir Džumhur (BiH) - Steve Darcis (Belgija) 3:6, 6:2, 6:2
Laslo Đere (Srbija, Q) - Daniil Medvedev (Rusija) 6:0, 5:5 predaja
Paolo Lorenzi (Italija, 6) - Mihail Kukuškin (Kazahstan) 6:4, 7:5
Martin Kližan (Slovačka) - Maximilian Marterer (Njemačka, Q) 6:2, 6:3
Viktor Troicki (Srbija, 7) - Evgeni Donskoj (Rusija, LL) 6:1, 6:2

ATP Budimpešta, prvo kolo parova:
Brian Baker/Nikola Mektić (SAD/Hrvatska, 4) - Marius Copil/Marton Fucsovics (Rumunjska/Mađarska, WC) 7:5, 6:2

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!