Košarka

VIDEO: Bogdanović dobar u porazu Wizardsa, Toronto blizu prolaza, Golden State prošao

Branimir Korać • utorak, 25.04.2017.
VIDEO: Bogdanović dobar u porazu Wizardsa, Toronto blizu prolaza, Golden State prošao
Foto: EPA

Golden State Warriorsi dovršili su seriju protiv Portland Trail Blazersa koje su eliminirali s 4-0. Toronto Raptorsi došli su do prve meč lopte protiv Bucksa dok je Atlanta izjednačila protiv Washingtona unatoč dobrom nastupu Bojana Bogdanovića...

Toronto Raptors - Milwaukee Bucks 118:93 (3-2)

Toronto Raptorsi pregazili su Milwaukee Buckse u petoj utakmici i poveli s 3-2 u seriji. Odličan nastup Raptorsa, posebno Normana Powella koji je odigrao svoju najbolju utakmicu u karijeri u doigravanju i predvodio je Raptorse do visoke pobjede.

Serija domaćina od čak 17:0 u prvoj dionici donijela je Raptorsima ugodno vodstvo i Milwaukee više nije zaprijetio. Tijekom drugog poluvremena prednost domaćina dodatno je rasla, iznosila je i plus 28 te se Toronto približio na utakmicu do prolaza u polufinale Istočne konferencije.

Uoči susreta Raptorsi su imali problema zbog ozljede leđa Kylea Lowryja koji je ipak nastupio unatoč svemu, a koliko mu nije bilo jednostavno pokazuje i činjenica da cijelim tijekom susreta nije sjedio, kada bi izašao iz igre u ležećem položaju čekao je na povratak. Ipak, odigrao je vrlo dobro i predvodio svoju momčad. "On je vrlo čvrst dečko", rekao je nakon susreta Dwane Casey.

Ipak, čovjek odluke bio je Powell koji inače nije starter, ali njegovim uvrštavanjem u petorku, Casey je pogodio. "Powell je imao puno energije na obje strane parketa i time je hranio svoju momčad. On igra iznimno čvrsto i pogađa svoje šuteve. Svojom energijom jako je podignuo Toronto u posljednjim utakmicama", pohvalio ga je i Jason Kidd.

Powell je susret završio s 25 poena, Serge Ibaka dodao je 19 poena i šest skokova, a Kyle Lowry 16 poena i deset asistencija. Kod Bucksa Giannis Antetokounmpo ubacio je 30 poena uz devet skokova, a Malcolm Brogdon 19 poena (trica 5/7).

Atlanta Hawks - Washington Wizards 111:101 (2-2)

Atlanta Hawksi održavaju neizvjesnost u seriji protiv Washington Wizardsa. Poravnali su na 2-2 pobjedom 111:101 u četvrtoj utakmici unatoč problemima Dennisa Schrödera s osobnim pogreškama. Schrödera je odlično zamijenio Jose Manuel Calderon tako da se njegova smanjena minutaža nije osjetila.

Bila je to utakmica velikih uspona i padova s obje strane. Wizardsi su sjajno krenuli i bili na rubu dvoznamenkastog vodstva da bi Hawksi sve okrenuli i na odmoru imali devet razlike. Iako su probili dvoznamenkastu granicu na startu drugog dijela, Hawksi nisu izdržali i Wizardsi su na kraju treće dionice poravnali, ali ipak je završnica pripala domaćinu koji slavi i poravnava u seriji.

Bojan Bogdanović odigrao je dobru utakmicu, s klupe je dobio 18 minuta i za to vrijeme ubacio je 13 poena (3/5 za dva, 2/4 za tri) uz tri skoka i ukradenu loptu.

Za nešto više Wizardsima je nedostajao napadački učinak Markieffa Morrisa (devet poena) i Marcina Gortata (dva poena), a u ovoj seriji posebno je pozornost na Morrisu koji se ističe trash talkom.

"Statistika pokazuje da nije dobro šutirao, ali prije svega bio je izvan ritma. Međutim vratit će se. Znamo kako je sposoban odigrati i za nekoliko večeri bit će pravi", vjeruje u Morrisa Scott Brooks.

Hawkse su predvodili Paul Millsap s 19 poena, devet skokova i sedam asistencija, Dennis Schröder s 18 poena i Dwight Howard sa 16 poena i 15 skokova. Kod Wizardsa Bradley Beal ubacio je 32 poena (5/14 trica) uz pet skokova, a John Wall 22 poena uz deset asistencija i pet skokova.

Portland Trail Blazers - Golden State Warriors 103:128 (0-4)

Golden State Warriorsi pomeli su Blazerse i dovršili seriju s glatkih 4-0. Warriorsima se vratio Kevin Durant, a Blazersi su se ponovno teško nosili sa svojim hendikepom neigranja Jusufa Nurkića i kemijanjem na poziciji centra njegovim izostankom.

Šteta za Nurkića, serija je mogla bio zanimljivija da nije doživio tu nesretnu ozljedu na samom kraju sezone, ovako je Portland morao na njegovoj poziciji s povećanom minutažom koristiti one koje inače ne bi koristio u tolikoj mjeri, izgubio je na širini u napadu te bio lagan zalogaj za Golden State pa čak i bez Duranta.

U četvrtoj utakmici sve je bilo brzo jasno. Nakon poraza u trećoj Blazersi su potpuno pali, Golden State otvorio je četvrtu ogromnim vodstvom i rutinski odrađivao posao.

"Bili su puni energije i pokazali su zašto su prvi kandidat za naslov prvaka. Mi smo bili spori u reakciji, nismo se mogli nositi s njihovim nastupom i nikako nismo mogli pronaći naš ritam", razočaran je bio nakon susreta Terry Stotts.

Warriorsi su šutirali za tricu 17/29, a posebno su se istaknuli Stephen Curry s 37 poena (7/11 za tricu), sedam skokova i osam asistencija te Draymond Green s 21 poenom (trica 5/8) i šest skokova. Kod Portlanda Damian Lillard ubacio je 34 poena uz šest asistencija, a Al-Farouq Aminu dodao je 25 poena (5/7 trica) uz sedam skokova. CJ McCollum šutirao je tek 2/12 iz igre.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik25.04.2017. u 19:10
    Haha da kako da ne,GSW melje a Portland je jedna prosječna ekipa,samo nije jasno zato Bogdanovic malo igra,ne sviđa mi se to bojim se da se nece on ni u Washingtonu nadigrati treba naci klub gdje će ga više cijeniti ovo je premala minutaza za njega,kad znamo koliko može dati svakoj ekipi.
    Obrisan korisnik
  • Duje7725.04.2017. u 14:08
    Curryja, Klaya i Duranta sreća pomazila u obliku odsustva LeJusufa! :p
    Duje77