Nogomet

Izbornik Bašić: "Hrvatska U-17 na dobrom je putu"

hns.family • utorak, 25.04.2017.
Izbornik Bašić: "Hrvatska U-17 na dobrom je putu"
Foto: FaH

U pripremnom dvoboju za Europsko prvenstvo hrvatska U-17 reprezentacija remizirala je s Opatijom, a izbornik Dario Bašić bio je zadovoljan prikazanim...

Hrvatska reprezentacija do 17 godina starosti odigrala je pripremnu utakmicu sa seniorskom momčadi trećeligaša Opatije, u sklopu priprema za nadolazeće Europsko prvenstvo.

Završilo je 2:2, nakon što je Hrvatska U-17 povela pogocima Marina u 20. i 36. minuti, a poravnao je Pejanović pogocima u 60. i 76. minuti susreta.

Hrvatska je započela u sastavu Kotarski, Hlevnjak, Čolina, Nekić, Radić, Franjić, Kreković, Hanuljak, Šego, Pršir i Marin, a još su nastupili Pandur, Hrvoj, Vušković, Leš, Pedić, Martinović, Ljubić, Krizmanić, Bajić, Baturina, Mitrović, Baždarić i Svržnjak.

Nakon pet odrađenih treninga te susreta s Opatijom, izbornik Dario Bašić ponudio je svoje viđenje zbivanja: "Dobili smo jako dobar uvid u usvojene zahtjeve, koji su bili usklađeni s našom analizom Italije. Isprobali smo sve igrače, imali su adekvatan podražaj i želimo ih držati u optimalnom raspoloženju za otvaranje Europskog prvenstva", rekao je.

"Općenito sam zadovoljan, igrači su pokazali visoku razinu funkcioniranja u fazi obrane, to smo pokušavali maksimalno uigrati. Postigli smo dva pogotka, a u drugom smo dijelu dva primili nakon vlastitih pogrešaka i zbog kvalitete protivnika. Na dobrom smo putu, dobro se pripremamo, ali vidimo da neke stvari još moramo popraviti. Svi su igrači u pogonu i bez ozljeda. Nadamo se da ćemo i u narednim izazovima biti na visokoj razini, i jedva čekamo početak", dodao je Bašić.

U četvrtak Hrvatska U-17 ima završni ispit tempiranja forme, protiv juniora Istre 1961.

Prvu utakmicu na europskoj smotri u Hrvatskoj, protiv Italije, Bašićevi će izabranici odigrati 3. svibnja na Rujevici.

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!