Tenis

Borna Ćorić prvi put pokleknuo protiv Veselog i brzo se oprostio od turnira u Budimpešti

Dario Dodić • utorak, 25.04.2017.
Borna Ćorić prvi put pokleknuo protiv Veselog i brzo se oprostio od turnira u Budimpešti
Foto: EPA

Hrvatski tenisač Borna Ćorić prvi je put u karijeri izgubio od Čeha Jirija Veselog i već se u prvom kolu oprostio od ATP turnira u Budimpešti...

Prije današnjeg meča tri puta su se susretali Borna Ćorić i Jiri Vesely i sva je tri puta s glatkih 2-0 u setovima slavio hrvatski tenisač. Do danas. Čeh je napokon prestao biti "mušterija" Ćoriću i s 2-0 je prošao u drugo kolo ATP turnira u Budimpešti.

Bio je to poprilično izjednačen meč u kojem je Vesely svoje prilike koristio, a Borna nije. Tek je dvije break-prilike imao češki tenisač, inače 58. igrač svijeta, obje je iskoristio, dok je Borna tek jednu break-loptu od pet prilika pretvorio u oduzeti servis.

Bolje je u meč ušao Vesely, lagano je oduzeo prvi Bornin servis i otišao na 3:0, ali Hrvat uzvraća već pri 3:1, bio je to ujedno i najduži gem dvoboja. Do kraja seta oba su tenisača uvjerljivo držala servis, set je otišao u pripetavanje. U tie-breaku ni Ćorić ni Vesely nisu bili dobri na servisu, u igri mini-breakova bolje prolazi Čeh i sa 7:4 u trinaestoj igri dolazi do prvog seta.

U drugom je setu Vesely smanjio svoje pogreške na minimum, pri rezultatu 2:2 oduzima servis Ćoriću, dok Borna u idućoj igri ne koristi break-loptu. Siguran je na servisu pri vodstvu 5:4 bio češki tenisač, koristi prvu meč-loptu i odlazi u drugo kolo turnira u Budimpešti gdje ga čeka prvi nositelj, Lucas Pouille.

ATP Budimpešta, 1. kolo:
Jiry Vesely (ČEŠ) - Borna Ćorić (HRV) 7:6(4), 6:4.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik26.04.2017. u 10:09
    ajde u 3 p..... koji ti je bog sad opet, tjedan dana si imao odmor i već ga u prvom kolu zasereš...jebote;
    Obrisan korisnik