Tenis

Ana Konjuh bez drugog kola u Stuttgartu, bolja estonska kvalifikantica

Branimir Korać • utorak, 25.04.2017.
Ana Konjuh bez drugog kola u Stuttgartu, bolja estonska kvalifikantica

Estonka Anett Kontaveit bila je kobna za Anu Konjuh u prvom kolu turnira u Stuttgartu. Kontaveit je slavila sa 7:6, 6:4 i plasirala se u drugo kolo...

Kvalifikantica kao protivnica u prvom kolu, nije zvučalo loše, ali na kraju nije se ispostavilo dobrim za Anu Konjuh. 73. igračica svijeta Estonka Anett Kontaveit slavila je za sat i pol igre sa 7:6, 6:4.

Ana još uvijek dosta oscilira, nakon odličnog nastupa u Dubaiju gdje je došla do četvrtfinala, nanizala je tri poraza u prvom kolu i to u sva tri meča u kojima nije bila bez šanse. Shuai Peng, Kirsten Flipkens i Kontaveit nisu nepobjedive igračice, međutim Konjuh traži pravu formu i stabilnost.

Estonka je doduše u sjajnoj formi ove sezone, ali svejedno Konjuh je imala što za reći u ovom meču. Bez obzira na samo četiri poraza i čak 23 pobjede Kontaveit od Australian Opena ove godine. U toj seriji Estonka je osvojila Challenger u Andrezieuxu i igrala finale u Bielu, ali treba uzeti u obzir da je veliki broj pobjeda ostvarila u kvalifikacijama i protiv igračica koje nisu Top 50 svjetskog tenisa.

Već u prvom setu Konjuh je ulazila u probleme i u drugom servis gemu izvukla 15:40 da bi u trećem spasila 0:40. Set se dovukao do 13. igre gdje je Kontaveit bila bolja sa 7:5 te tako stekla prednost.

U drugi set Ana je ušla osvojenim gemom bez izgubljenog poena da bi nakon toga potpuno pala, Kontaveit nanizala pet gemova i došla na prag pobjede. Uspjela je Konjuh vratiti jedan izgubljeni servis, ali nakon toga Estonka je završila posao i prošla u drugo kolo.

U drugom kolu igrat će protiv još teže protivnice, očekuje ju peta nositeljica Garbine Muguruza koja je bila slobodna u prvom kolu.

WTA Stuttgart, prvo kolo:
Anett Kontaveit (Estonija, Q) - Ana Konjuh (Hrvatska) 7:6(5), 6:4

FOTO: Zoran Horvat

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik25.04.2017. u 19:06
    Istina,osim Serena Williams stvarno nemaš šta za pogledati u ženskom tenisu osim naravno ljepote :))
    Obrisan korisnik
  • interreg25.04.2017. u 18:59
    Taj zenski tenis je bas cesto malo jaci uzas za gledat: nema ni taktike ni rafinese, samo udri ko ce jace. mislim da necu sad duze pokusavati...
    interreg