Tenis

Jana Fett krenula pobjedom protiv šeste nositeljice u Kini

Branimir Korać • utorak, 25.04.2017.
Jana Fett krenula pobjedom protiv šeste nositeljice u Kini
Foto: Kristijan Komarica

Jana Fett uspješno je otvorila nastup na Challengeru u kineskom Anningu. U prvom kolu za protivnicu je imala domaću igračicu, šestu nositeljicu Lin Zhu koju je svladala u dva seta...

136. igračica svijeta, Kineskinja Lin Zhu, nije imala rješenje za igru Jane Fett na startu Challengera u Anningu. Hrvatska tenisačica bila je bolja i eliminirala je šestu nositeljicu sa 6:3, 6:4.

Vrlo dobar nastup za Fett koja je tako prekinula niz poraza, imala je četiri u nizu, a taj niz stao je protiv Kineskinje koja je u posljednje vrijeme pala u formi i u zadnjih sedam mečeva ima samo jednu pobjedu. Upisala ju je u Quangzhouu gdje je u prvom kolu svladala sunarodnjakinju Lixin Wang s dva puta po 6:0.

Ovdje je Fett dominirala, odigrala je dobar meč koji je praktički odlučila igrom u završnici prvog i početkom drugog seta.

Kineskinja je krenula s breakom, ali Fett se vrlo brzo oporavila i prvi set riješila oduzimanjem servisa Kineskinji u osmom gemu. Nakon toga mirno je odservirala za 6:3 i prednost u setovima.

U drugom setu odmah je Fett napravila break, vrlo brzo došla i do dvostrukog da bi Zhu vratila jedan izgubljeni servis, ali ne i ozbiljnije zaprijetila. Fett je na kraju iskoristila treću meč loptu i prošla u drugo kolo.

Tamo će igrati protiv Tajlanđanke Peangtarn Plipuech, 272. igračice svijeta koja je na startu svladala Kineskinju s pozivnicom Jiu Qi Kang sa 6:3, 7:6.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!