Tenis

VIDEO: Bouchard i Pironkova izbačene u Istanbulu, Turkinja nije niti shvatila da je pobijedila

Mihaela Bradovski • utorak, 25.04.2017.
VIDEO: Bouchard i Pironkova izbačene u Istanbulu, Turkinja nije niti shvatila da je pobijedila
Foto: EPA

Na WTA turniru u Istanbulu iznenađenja nisu izostala. Najveće je priredila Turkinja Eraydin koja je šokirala Pironkovu, a poražena je i četvrta nositeljica Eugenie Bouchard...

Peta nositeljica turnira u Istanbulu Sorana Cirstea prošetala se prvim kolom. Francuska kvalifikantica Fiona Ferro vrlo rijetko dobiva priliku zaigrati čak i u kvalifikacijama na WTA Touru stoga je Cirstea očekivano slavila. Iako je ove sezone daleko od prave forme, nije dopustila iznenađenje i izgubila je samo četiri gema.

U vrlo lošoj formi je Cvetana Pironkova što je pokazao i dvoboj protiv turske kvalifikantice Basak Eraydin. 257. igračica svijeta rutinski je odradila posao protiv Pironkove, glatko ju je svladala sa 6:2, 6:4 i priredila iznenađenje. Prije deset dana osvojila je i Challenger u Istanbulu, zatim uspješno prošla kroz kvalifikacije na WTA turniru i nastavila seriju pobjeda svladavši 74. igračicu svijeta.

Zanimljiva situacija dogodila se na samom kraju meča, Eraydin uopće nije shvatila da je odservirala za meč, krenula je po ručnik i čekala na servis Pironkove kada je upozorena da je meč završen.

Njemica Tatjana Maria upisala je šesti uzastopni poraz i to protiv treće nositeljice Irine Begu koja polako hvata formu. Rumunjka je igrala jako loše od početka sezone, no u Charlestonu je pokazala buđenje i iako se u ovom susretu dosta namučila i vraćala nakon breaka zaostatka u trećem setu, upisala je pobjedu.

Ispala je i četvrta nositeljica Eugenie Bouchard i to vrlo lako za samo nešto više od sat vremena igre protiv Jane Čepelove. Bouchard je uhvatila tek četiri gema i propustila je priliku za hvatanje 50-postotnog omjera ove sezone što je ionako ispod očekivanja za mladu Kanađanku.

Ruska lucky loserica Anna Kalinskaja lako je slavila protiv Tajpežanke Kai-Chen Chang za samo 65 minuta uz izgubljena četiri gema.

Sara Errani danas je 110. igračica svijeta, a u dvoboju protiv Su-Wei Hsieh podsjetila je na svoje bolje dane, pregazila ju je uz samo jedan izgubljen gem i to kod 6:0, 5:0 na svom servisu.

WTA Istanbul, prvo kolo:
Sorana Cirstea (Rumunjska, 5) - Fiona Ferro (Francuska, Q) 6:3, 6:1
Basak Eraydin (Turska, Q) - Cvetana Pironkova (Bugarska, 7) 6:2, 6:4
Irina Begu (Rumunjska, 3) - Tatjana Maria (Njemačka) 1:6, 6:1, 7:5
Kirsten Flipkens (Belgija) - Kristina Kucova (Slovačka) 6:0, 1:0 predaja
Jana Čepelova (Slovačka) - Eugenie Bouchard (Kanada, 4) 6:0, 6:4
Anna Kalinskaja (Rusija, LL) - Kai-Chen Chang (Kineski Tajpeh) 6:1, 6:3
Sara Sorribes-Tormo (Španjolska) - Ipek Soylu (Turska, WC) 6:3, 7:5
Sara Errani (Italija) - Su-Wei Hsieh (Kineski Tajpeh) 6:0, 6:1

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik26.04.2017. u 10:11
    tenisačica iz Turske...i dobila prvo kolo,heh;
    Obrisan korisnik