Tenis

VIDEO: Bedene do 14. uzastopne pobjede, Troicki se raspao nakon vodstva 5:0

Mihaela Bradovski • srijeda, 26.04.2017.
VIDEO: Bedene do 14. uzastopne pobjede, Troicki se raspao nakon vodstva 5:0
Foto: EPA

Uz pobjedu Ive Karlovića protiv Damira Džumhura, odigrana su još tri susreta na ATP turniru u Budimpešti. Najveće iznenađenje priredio je Laslo Đere koji je svladao Viktora Troickog...

Slovenac s britanskom putovnicom Aljaž Bedene nastavio je veliku seriju pobjeda. Stigao je do 14. u nizu i plasirao se u četvrtfinale turnira u Budimpešti gdje će igrati protiv Ive Karlovića. Četvrti reket Velike Britanije osvojio je Challengere u Sophiji Antipolisu i Barletti, uspješno prošao kvalifikacije u Budimpešti i nakon toga slavio u glavnom turniru protiv Mariusa Copila i Robina Haasea.

Haasea je svladao s dva puta po 6:4 u susretu u kojem je dobro radio pritisak na servis Nizozemca i kažnjavao njegove pogreške. Prošle godine Haase je odnio pobjedu u tijesnom meču u Acapulcu, Bedene mu je sada uzvratio.

Najveće iznenađenje priredio je Laslo Đere koji je iskoristio potpuni blackout Viktora Troickog i svladao ga u dva seta. Troicki je vodio u prvom setu s čak 5:0 da bi na kraju pomalo nevjerojatno izgubio meč sa 7:5, 6:2 od igrača kojem je ovo prvi plasman u četvrtfinale na ATP Touru.

Nakon vrlo lošeg početka sezone, Đere igra sve bolje, a pokazao je to i na prošlom turniru u Marrakechu gdje je uspješno prošao kvalifikacije i došao do drugog kola pobjedom protiv Martina Kližana.

Puno oprezniji bio je Fernando Verdasco koji je eliminirao domaćeg igrača s pozivnicom Martona Fucsovicsa. Verdasco je imao problema u prvom setu, ali je na vrijeme podignuo igru i otišao do pobjede. Španjolac je spasio dvije set lopte u 13. igri prvog seta te napravio tri breaka u drugom za prolazak u četvrtfinale.

Nikola Mektić i Brian Baker prošli su u polufinale konkurencije parova pobjedom protiv domaćeg para Balazs/Borsos dok je Borna Ćorić u paru sa Steveom Darcisom zaustavljen na prvoj prepreci.

ATP Budimpešta, drugo kolo:
Aljaž Bedene (Velika Britanija, Q) - Robin Haase (Nizozemska) 6:4, 6:4
Laslo Đere (Srbija, Q) - Viktor Troicki (Srbija, 7) 7:5, 6:2
Fernando Verdasco (Španjolska, 4) - Marton Fucsovics (Mađarska, WC) 7:6(6), 6:3

ATP Budimpešta, parovi osmina finala:
Samuel Groth/Robert Lindstedt (Australija/Švedska) - Borna Ćorić/Steve Darcis (Hrvatska/Belgija) 6:4, 6:2

ATP Budimpešta, parovi četvrtfinale:
Brian Baker/Nikola Mektić (SAD/Hrvatska, 4) - Attila Balazs/Gabor Borsos (Mađarska/Mađarska) 6:2, 7:6(2)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!