Tenis

Murray bez borbe do osmine finala, Nadal ispustio samo tri gema

Mihaela Bradovski • četvrtak, 27.04.2017.
Murray bez borbe do osmine finala, Nadal ispustio samo tri gema
Foto: EPA

Kiša je stvarala dosta problema organizatorima u Barceloni, ali ipak su uspjeli privesti kompletan program kraju onako kako su i željeli. Na terenu je trebao biti i Andy Murray, ali njegov protivnik nije mogao nastupiti...

Andy Murray tek u osmini finala odigrat će svoj prvi meč u Barceloni. Nakon što je bio slobodan u prvom kolu, u drugom kolu trebao je igrati protiv Bernarda Tomića, ali Australac je predao meč bez borbe. Razlog su problemi s leđima zbog kojih se Tomić povukao s turnira.

Philipp Kohlschreiber nastavio je sa šarenim nastupima, a ove srijede odigrao je loše protiv Hyeona Chunga i upisao poraz. Chung je slavio sa 6:3, 6:4 i tako upisao četvrtu pobjedu u Barceloni i to četvrtu bez izgubljenog seta. Jedino ga je Ernests Gulbis u prvom kolu kvalifikacija odveo do tie-breaka, ostali niti to nisu uspjeli.

Očekivanu pobjedu upisao je David Goffin protiv Nikoloza Basilašvilija. Gruzijac je otvorio meč breakom, ali kada je Goffin proigrao i napravio preokret, više nije dao nikakvu šansu Basilašviliju. Dovoljno pokazuje da je drugi set dobio bez izgubljenog gema.

Kako se i predviđalo, Rafael Nadal prošetao se do trećeg kola. U borbu za desetu titulu u Barceloni krenuo je glatkom pobjedom 6:1, 6:2 protiv Brazilca Rogerija Dutre da Silve. Za samo 75 minuta slavio je na terenu koji nosi njegovo ime i tako opravdao ulogu velikog favorita.

"Mislim da sam odigrao solidan meč i drago mi je da sam tako glatko slavio. Imao sam pravi intenzitet protiv igrača koji je ove godine upisao već puno pobjeda na zemljanoj podlozi", smatra Nadal.

Iz turnira je ispraćen 15. nositelj Joao Sousa kojeg je u dva tijesna seta svladao Horacio Zeballos. Argentinski zemljaš imao je više mirnoće u završnici oba seta i stigao je do trećeg kola.

21-godišnji Karen Hačanov trenira u Barceloni gdje je upisao vrijednu pobjedu protiv na ovoj podlozi vrlo neugodnog Pabla Cuevasa. Iskusni Urugvajac pao je u dva tie-breaka nakon što se činilo da će se izvući iz teške situacije. U drugom setu spasio je tri meč lopte kod 5:4, ali pao je u 13. igri i ostao bez trećeg kola.

Iznenađenje nije dopustio Roberto Bautista Agut koji je prepustio samo četiri gema Nijemcu Jan-Lennardu Struffu i tako najavio bolji turnir od Monte Carla gdje ga je rano svladao Diego Sebastian Schwartzman.

Uspješan je bio i Alberto Ramos koji je za protivnika imao mladog Caspera Ruuda i uz ponešto problema izborio je pobjedu. Za razliku od Bautiste Aguta, Ramos je bio puno uspješniji u Monte Carlu gdje je dogurao do finala.

ATP Barcelona, drugo kolo:
Andy Murray (Velika Britanija, 1) - Bernard Tomić (Australija) predaja Tomića
Feliciano Lopez (Španjolska, 16) - Albert Montanes (Španjolska) 6:2, 6:2
Hyeon Chung (Južna Koreja) - Philipp Kohlschreiber (Njemačka, 12) 6:3, 6:4
David Goffin (Belgija, 5) - Nikoloz Basilašvili (Gruzija) 7:5, 6:0
Rafael Nadal (Španjolska, 3) - Rogerio Dutra da Silva (Brazil) 6:1, 6:2
Horacio Zeballos (Argentina) - Joao Sousa (Portugal, 15) 7:6(3), 7:5
Karen Hačanov (Rusija) - Pablo Cuevas (Urugvaj, 11) 7:6(5), 7:6(5)
Roberto Bautista Agut (Španjolska, 6) - Jan-Lennard Struff (Njemačka) 6:1, 6:3
Albert Ramos (Španjolska, 10) - Casper Ruud (Norveška) 7:6(6), 6:4

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik27.04.2017. u 09:31
    Mladi: Zverev i Khachanov takodjer uspjesni; dobar otpor Khachanova protiv iskusnog Cuevasa :))
    Obrisan korisnik