Tenis

Vratila se Šarapova: "Ne mogu kontrolirati što drugi govore ili misle o meni"

Branimir Korać • četvrtak, 27.04.2017.
Vratila se Šarapova: "Ne mogu kontrolirati što drugi govore ili misle o meni"

Srijedu u Stuttgartu obilježio je povratak Marije Šarapove koja je odigrala prvi meč nakon pauze zbog pozitivnog dopinškog testa...

FOTOGRAFIJE I IZJAVE IZ STUTTGARTA: Zoran Horvat

Nakon svih događanja tijekom vikenda i Fed Cupa te napada od strane Ilie Nastasea, Johanna Konta dobro je krenula u Stuttgartu. Upisala je pobjedu protiv japanske kvalifikantice Naomi Osake sa 7:6, 3:6, 6:1 u dvoboju koji je mogla i brže riješiti u svoju korist.

Puno brža i efikasnija bila je Simona Halep koja je ispustila samo pet gemova protiv Barbore Strycove. Čehinja je inače 17. igračica svijeta, ali protiv Halep joj ne ide i još čeka na prvi set. Ovdje je otvorila meč s 2:0 pa nakon toga izgubila osam gemova u nizu.

Priča dana ipak je Maria Šarapova koja se vratila tenisu nakon suspenzije zbog dopinga. Posljednji meč odigrala je još u siječnju prošle godine kada je izgubila u četvrtfinalu Australian Opena od Serene Williams. Ovdje se vratila uz značajno negodovanje ostalih igračica koje iz dana u dan osuđuju njezin povratak i davanje pozivnica za nastup u glavnom ždrijebu.

"Moj posao je izaći na teren i raditi što volim, a to je igrati tenis. Nije bitno imam li loš dan ili ne, hoće li navijači biti protiv mene ili na mojoj strani. Ja moram na kraju dana dati sve od sebe i odigrati najbolje što mogu. Ne mogu kontrolirati što ljudi kažu, misle ili što će reći za nekoliko godina o meni. Jako sam zahvalna Markusu Guenthardtu što mi je ponudio pozivnicu baš za ovaj turnir gdje sam u prošlosti imala puno uspjeha. Ovdje je nekoliko najboljih igračica na svijetu i zato sam sretna što se odmah mogu mjeriti s najboljima. Ako gledamo na Roland Garros, turnir kojeg jako volim i kojeg sam osvajala dva puta, ne da bih se pripremala za kvalifikacije, pripremala bih se i za juniorski turnir ako bi to bilo potrebno. U kontaktu sam s delegacijom iz Pariza, sreli smo se u Indian Wellsu, pričali o puno stvari, ali konačna odluka još nije pala. Nije moj posao odlučivati o pozivnicama. Ja sam profesionalna igračica i moj posao je što sam radila ovdje, izaći na teren i pobjeđivati. Naravno da će biti i dana kada ću gubiti. Wild Card mi ne dodjeljuje pobjede ili trofeje", rekla je Šarapova nakon meča.

Inače, protivnica joj je bila iskusna Talijanka Roberta Vinci koju je Šarapova sredila u dva seta sa 7:5, 6:3 i tako se na najbolji mogući način vratila tenisu.

Nakon što je bila kobna za Anu Konjuh, Garbine Muguruza je također osjetila koliko je dobra forma Anett Kontaveit. estonka ju je svladala preokretom u tri seta.

WTA Stuttgart, prvo kolo:
Carla Suarez Navarro (Španjolska) - Tamara Korpatsch (Njemačka, Q) 6:2, 6:4
Elena Vesnina (Rusija) - Daria Kasatkina (Rusija) 7:6(2), 6:2
Johanna Konta (Velika Britanija, 6) - Naomi Osaka (Japan, Q) 7:6(5), 3:6, 6:1
Coco Vandeweghe (SAD) - Jelena Ostapenko (Latvija, Q) 7:6(3), 7:6(3)
Maria Šarapova (Rusija, WC) - Roberta Vinci (Italija) 7:5, 6:3

WTA Stuttgart, osmina finala:
Simona Halep (Rumunjska, 4) - Barbora Strycova (Češka) 6:2, 6:3
Anett Kontaveit (Estonija, Q) - Garbine Muguruza (Španjolska, 5) 2:6, 7:6(1), 6:1

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik27.04.2017. u 12:52
    Ma sta bravo, trebalo ju je dozivotno ili drasticnije kazniti, jer dopingiranim sportasima nije mjesto vise u vrhunskom sportu tako da ne podržavam njezin povratak tenisu.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik27.04.2017. u 09:24
    Borac Marija Šarapova nakon 15-mjesečne suspenzije odmah pobjeda; mentalno jaka. Bravo :))
    Obrisan korisnik