Tenis

Turkinja šokirala drugu nositeljicu, Svitolina lakoćom do prolaza

Branimir Korać • četvrtak, 27.04.2017.
Turkinja šokirala drugu nositeljicu, Svitolina lakoćom do prolaza
Foto: EPA

U Istanbulu u četvrtfinalu neće igrati druga nositeljica Timea Babos koja je upisala poraz u drugom kolu protiv domaće igračice Cagle Buyukakcay...

Belgijka Elise Mertens prošla je u četvrtfinale turnira u Istanbulu. Protivnica u osmini finala bila joj je Sara Errani, Talijanka koja je dugo bila u Top 10, ali već duže vrijeme nije niti blizu tim nastupima. Ovdje je Mertens slavila u tri seta, u trećem setu povela je s 4:0 da bi Errani došla u priliku za vratiti se u meč. Napravila je dvostruki break i imala servis za 4:4, ali nije izdržala i Mertens je nakon toga otišla do pobjede.

Pobjedu u dva seta ostvarila je Jana Čepelova protiv Sare Sorribes Tormo. Španjolka je tijekom drugog seta imala u niz navrata break prednosti, propuštala set lopte i za to je na kraju kažnjena porazom u 13. igri.

Turkinja Cagla Buyukakcay došla je u Istanbul u vrlo lošoj formi, nije mogla nikako doći do pobjede, a ovdje je dohvatila četvrtfinale. U osmini finala nadigrala je drugu nositeljicu Timeu Babos, svladala ju je sa 6:4, 7:6 i neočekivano ostavila bez prolaza.

Rumunjke su u srijedu briljirale, a u četvrtak na terenu je bila samo jedna. I to upravo ona koja se najviše namučila dan ranije za prolaz, a u osmini finala ipak nije uspjela doći do pobjede i upisala je poraz od prve nositeljice Eline Svitoline. Ukrajinka je lakoćom slavila protiv Alexandre Cadantu sa 6:3, 6:3

WTA Istanbul, drugo kolo:
Elise Mertens (Belgija, 6) - Sara Errani (Italija) 7:6(3), 3:6, 6:3
Jana Čepelova (Slovačka) - Sara Sorribes Tormo (Španjolska) 6:4, 7:6(3)
Basak Eraydin (Turska) - Ayla Aksu (Turska) 6:1, 6:3
Cagla Buyukakcay (Turska) - Timea Babos (Mađarska, 2) 6:4, 7:6(2)
Elina Svitolina (Ukrajina, 1) - Alaxandra Cadantu (Rumunjska) 6:3, 6:3

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!