Tenis

VIDEO: Fognini prokockao pobjedu protiv Kuznjecova, Pavić poražen u paru

Mihaela Bradovski • četvrtak, 27.04.2017.
VIDEO: Fognini prokockao pobjedu protiv Kuznjecova, Pavić poražen u paru
Foto: EPA

Poznati su svi sudionici četvrtfinala turnira u Budimpešti gdje neće biti trećeg nositelja Fabija Fogninija koji je poražen od Rusa Andreja Kuznjecova...

Paolo Lorenzi prošao je u četvrtfinale turnira u Budimpešti. Protivnik mu je bio Serhij Stahovski kojeg je svladao u tri seta. Jedino je drugi set pripao Ukrajincu i to uz visok postotak osvojenih poena na svom servisu, taj postotak značajno je pao u trećem setu gdje je Lorenzi vratio kontrolu nad mečom i otišao do pobjede.

Lorenzi će u četvrtfinalu igrati protiv Rusa Andreja Kuznjecova koji je svladao Talijanovog kolegu iz Davis Cup reprezentacije Fabija Fogninija. Kuznjecov je slavio u tri seta i to u 13. igri trećeg seta. Fognini je u trećem setu dosta rano došao do breaka i držao ga sve do servisa za meč. Kod 5:4, kada se očekivao završetak posla, Fognini je pokleknuo i izgubio servis, a onda potpuno pao u tie-breaku.

Na sličan način do pobjede je došao Lucas Pouille. Jiri Vesely propustio je veliku priliku, imao je dvije meč lopte, ali prvi nositelj spasio se, poravnao na 5:5 i u konačnici u tie-breaku trećeg seta prošao u četvrtfinale.

Jedini koji je prošao dalje pobjedom u dva seta je ljevoruki Slovak Martin Kližan koji je bez problema svladao američkog kvalifikanta Björna Fratangela. Kližan je izgubio tek pet gemova i lakoćom prošao u četvrtfinale gdje će igrati protiv Pouillea.

U konkurenciji parova Mate Pavić s Oliverom Marachom poražen je u četvrtfinalu od Robina Haasea i Dominica Inglota u dva tijesna seta.

ATP Budimpešta, drugo kolo:
Paolo Lorenzi (Italija, 6) - Serhij Stahovski (Ukrajina) 6:4, 3:6, 6:3
Andrej Kuznjecov (Rusija) - Fabio Fognini (Italija, 3) 6:3, 3:6, 7:6(4)
Lucas Pouille (Francuska, 1) - Jiri Vesely (Češka) 6:3, 4:6, 7:6(4)
Martin Kližan (Slovačka) - Björn Fratangelo (SAD) 6:3, 6:2

ATP Budimpešta, parovi četvrtfinale:
Robin Haase/Dominic Inglot (Nizozemska/Velika Britanija) - Oliver Marach/Mate Pavić (Austrija/Hrvatska, 1) 7:6(5), 7:5

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!