Tenis

Kraj za Kerber već u osmini finala, Šarapova nastavlja pobjeđivati

Sportnet • petak, 28.04.2017.
Kraj za Kerber već u osmini finala, Šarapova nastavlja pobjeđivati

Poznate su sve četvrtfinalistice turnira u Stuttgartu, a među njima nema prve nositeljice Angelique Kerber koja je poražena u osmini finala...

Iz Stuttgarta: Zoran Horvat

U Stuttgartu su odigrani preostali susreti osmine finala. Prve na teren izašle su domaća igračica Laura Siegemund i Svetlana Kuznjecova. Siegemund je prošle godine bila senzacija turnira, nakon što je došla iz kvalifikacija sve do finala. Ove godine dobila je pozivnicu organizatora nakon što je prošli vikend ovdje u istoj dvorani branila boje njemačke reprezentacije. Favorit u ovom meču bila je ipak iskusna Ruskinja koja je ovaj turnir osvojila 2009. godine. Siegemund kao i uvijek kreće jako agresivno i odmah oduzima servis protivnici, a novi break donosi joj vodstvo od 4:1, no treba spomenuti kako je prvih pet gemova trajalo 45 minuta. Kuznjecova vraća jedan break, ali set ipak odlazi na stranu Njemice sa 6:4 nakon 72 minute igre. Drugi set počinje odmah s dva nova breaka Laure Siegemund i brzo vodstvo od 3:0. Kuznjecova ponovno vraća jedan break, ali kod 5:3 novi break Siegemund za slavlje domaćih navijača. Meč je inače trajao dva sata i dvije minute.

Siegemund se nakratko i osvrnula na prošlogodišnji uspjeh na US Openu s našim Matom Pavićom u mješovitim parovima: "Ja sam jako živa osoba, a Matu ništa ne može uznemiriti. Vjerojatno smo se zbog toga i tako dobro slagali. Na terenu ima živce kao čelične žice. To je stvarno nevjerojatno. Ako će nam renking dozvoliti da ponovno uđemo u ždrijeb na nekom od Grand Slam turnira, sigurna sam da ćemo ponovo zaigrati zajedno".

U drugom meču dana sastale su se Ruskinja Elena Vesnina i Španjolka Carla Suarez Navarro. Suarez Navarro je pokazala da je ovo ipak njena omiljena podloga. Meč je do 2:2 u prvom setu bio još izjednačen, ali onda Suarez Navarro doslovce pokazuje zašto se na ovoj podlozi najbolje osjeća. Nakon brzog vodstva od 3:0 u drugom setu, izgledalo je da će meč biti brzo završen, međutim Vesnina se vraća i uspijeva poravnati na 3:3. Tada se vodi duga borba za sedmi gem, obje igračice su imale svoje prilike, na kraju je ipak Španjolka ta koja uspijeva povesti s 4:3. Kod 5:4 za Suarez Navarro, Vesnina nije izdržala pritisak i Suarez Navarro odlazi u četvrtfinale.

U meču izmedu Britanke Johanne Konte i Anastasije Sevastove iz Latvije, Britanka je bila ta koja je u oba seta krenula s breakom. Međutim Sevastova je ostala potpuno mirna, vjerovala u svoju igru, manje griješila od Konte i na kraju slavila bez većih problema u dva seta. Četvrtfinale joj donosi četvrtu igračicu turnira, Simonu Halep, na koju se nakratko osvrnula nakon meča: "Protiv Simone imam još nešto za popraviti jer me prošle godine na turniru u Bukureštu ispratila sa terena bez ijednog dobivenog gema".

Nakon povratka na Tour i vrlo dobre predstave protiv Vinci, meč u kojem je Šarapova odservirala čak 11 aseva, Maria je u drugom kolu za protivnicu imala sunarodnjakinju Ekaterinu Makarovu koja je u prvom kolu iznenadila glatkom pobjedom u dva seta protiv Agnieszke Radwanske. Šarapova je svladala i Makarovu te prošla dalje. Svaki puta kada je bilo potrebno, mogla se osloniti na svoj servis, na kojemu je očito jako radila tokom svoje kazne.

Igračica koja je zadnje dvije godine osvajala ovaj turnir, Angelique Kerber, nakon slobodnog prvog kola krenula je u obranu naslova. Protivnica joj je bila Kristina Mladenović, koja je dan ranije bila kobna za našu Mirjanu Lučić-Baroni. Mladenović je ovo prva pobjeda protiv Njemice, a turnir je tako već rano ostao bez braniteljice naslova.

WTA Stuttgart, osmina finala:
Laura Siegemund (Njemačka, WC) -  Svetlana Kuznjecova (Rusija, 8) 6:4, 6:4
Carla Suarez Navarro (Španjolska) - Elena Vesnina  (Rusija) 6:2, 6:4
Anastasija Sevastova (Latvija) -  Johanna Konta (Velika Britanija, 6, WC) 6:3, 7:5
Kristina Mladenović (Francuska) - Angelique Kerber (Njemačka, 1) 6:2, 7:5
Maria Šarapova (Rusija, WC) - Ekaterina Makarova (Rusija) 7:5, 6:1

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik28.04.2017. u 10:15
    Šarapova je jako popravila servis; tko ce je moci zaustaviti u Stuttgartu???
    Obrisan korisnik