Tenis

Martić i Tomljanović u dva seta do polufinala na ITF Touru

Mihaela Bradovski • petak, 28.04.2017.
Martić i Tomljanović u dva seta do polufinala na ITF Touru
Foto: EPA

U polufinalu ovotjednih ITF turnira igrat će Petra Martić i Ajla Tomljanović. Tamo nisu uspjeli otići i Duje Kekez i Tereza Mrdeža koji su zaustavljeni u Egiptu i Italiji...

Jedini hrvatski tenisač koji je preostao na ovotjednim ITF turnirima bio je Duje Kekez koji je u Cairu dogurao do četvrtfinala. Tamo nije uspio doći do pobjede, protivnik mu je bio prvi nositelj Sam Barry iz Irske koji je slavio sa 7:6, 6:3.

Irac je trenutno 300. igrač svijeta, Kekez je pružio dobar otpor, ali nije išlo. U prvom setu vratio se iz breaka zaostatka, ali u tie-breaku Barry je bio bolji i otvorio si put prema polufinalu lakšim poslom u drugom setu.

U Tunisu s dobrim igrama nastavlja Petra Martić koja je pregazila u četvrtfinalu Poljakinju Katarzynu Kawu. 400. igračica svijeta uhvatila je samo tri gema i izgubila za manje od sat vremena.

Martić je odlično servirala, u cijelom meču protivnici je dopustila samo jednu break loptu koju ova nije iskoristila. S druge strane Martić je pet puta oduzela servis protivnici i ubilježila visoku pobjedu.

U polufinalu igrat će protiv sedme nositeljice Makedonke Line Gjorčeske koja je u četvrtfinalu u tri seta svladala četvrtu nositeljicu Silviju Soler Espinosu.

U polufinale prošla je i Ajla Tomljanović u Charlottesvilleu gdje je za protivnicu imala Victoriju Rodriguez iz Meksika. Svladala ju je sa 6:2, 7:6 i izborila mjesto među četiri.

Ovo je bio njihov drugi međusobni dvoboj i druga pobjeda za Tomljanović koja je slavila i 2013. godine u Meridi sa 6:4, 6:3. Za ulazak u finale igrat će protiv bolje iz meča između Cataline Pelle i Caroline Dolehide.

U Santa Margheriti Di Puli Tereza Mrdeža poražena je u četvrtfinalu od slovačke kvalifikantice Chantal Skamlove nakon tri seta. Prva dva bila su vrlo tijesna i svaki je završio na jednoj strani da bi u posljednjem više snage imala Slovakinja koja je slavila sa 6:2.

ITF Cairo, četvrtfinale:
Sam Barry (Irska, 1) - Duje Kekez (Hrvatska) 7:6(4), 6:3

ITF Tunis, četvrtfinale:
Petra Martić (Hrvatska) - Katarzyna Kawa (Poljska, Q) 6:0, 6:3

ITF Charlottesville, četvrtfinale:
Ajla Tomljanović (Hrvatska, WC) - Victoria Rodriguez (Meksiko) 6:2, 7:6(4)

ITF Santa Margherita Di Pula, četvrtfinale:
Chantal Skamlova (Slovačka, Q) - Tereza Mrdeža (Hrvatska, 7) 7:5, 5:7, 6:2

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!