Zimski sportovi

Hrvatska razočarala protiv Estonije i upisala neočekivani poraz

Branimir Korać • petak, 28.04.2017.
Hrvatska razočarala protiv Estonije i upisala neočekivani poraz
Foto: Davor Sajko

Nakon tri uvjerljiva poraza, Estonija je stigla do prve pobjede na Svjetskom prvenstvu IB divizije u Belfastu. Pobjedu je ostvarila protiv Hrvatske koja je odigrala svoju najlošiju utakmicu na turniru i zasluženo izgubila s 4:3...

Dobar nastup protiv Nizozemske u trećem kolu Hrvatska je poništila u jednakoj mjeri lošim nastupom protiv Estonije. Iako se očekivala glatka pobjeda protiv reprezentacije koja je u prva tri kola bilježila uvjerljive poraze, Estonci su šokirali Hrvatsku i svladali je s 4:3.

Hrvatska je imala deset udaraca na gol više (35:25), međutim radila je velike propuste u obrani, u napadu se bazirala na individualna rješenja i nije moglo dobro završiti.

Da bi stvari mogle krenuti krivim smjerom, bilo je jasno od samog početka. Estonija je povela već u petoj minuti s igračem više nakon isključenja Marka Sakića, strijelac je bio veteran Andrej Makrov.

Na samom startu druge dionice Mislav Blagus poravnao je na 1:1 i pružio nadu u bolji nastavak susreta, međutim Estonci odgovaraju golovima Roberta Roobe i Alekseja Sibirceva do sredine druge dionice.

Hrvatska se još jednom uspjela vratiti iz zaostatka i golovima Dominika Kanaeta i Borne Rendulića poravnala je na 3:3 uoči zadnje dionice.

No treći put Estonija dolazi do prednosti, Makrov je svojim drugim golom odveo Estoniju na 4:3 nakon čega se Hrvatska više nije vratila i upisala je treći poraz.

U posljednjem kolu igra protiv Litve u subotu od 13:30 i još uvijek ima šanse za treće mjesto, no trebat će joj puno bolji nastup od ovog.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!