Tenis

Murray uzvratio Ramosu za poraz u Monte Carlu, Nadal i Thiem u dva seta do polufinala

Branimir Korać • petak, 28.04.2017.
Murray uzvratio Ramosu za poraz u Monte Carlu, Nadal i Thiem u dva seta do polufinala
Foto: EPA

U meču dana u Barceloni Andy Murray nakon velike borbe svladao je Alberta Ramosa. Murray je odigrao bolje nego u Monte Carlu te stigao do vrlo teške pobjede...

Četvrti nositelj turnira u Barceloni, Dominic Thiem, imao je najlakši posao u četvrtfinalu. Ždrijeb mu se nasmiješio, protivnik mu je bio Yuichi Sugita koji je najveće iznenađenje turnira, ali Japanac nije imao snage za novi neočekivani rezultat.

Thiem je ipak bio previsoka prepreka i Austrijanac je vrlo lako slavio za samo 54 minute igre uz svega tri izgubljena gema. Konačnih 6:1, 6:2 govori koliko je lagan posao imao Thiem iako je Sugita oba seta otvorio breakom, no nakon toga gubio po šest gemova u nizu.

Andy Murray uzvratio je Albertu Ramosu za poraz u Monte Carlu, svladao ga je u vrlo tijesnom meču u tri seta. Bio je to sličan meč onom u Monte Carlu, samo ovaj put Murray je izašao kao pobjednik.

I dok je Murray u Monte Carlu prokockao prednost u trećem setu, ovdje je Ramos dva puta imao break prednosti, ali oba puta ga je izgubio i u konačnici upisao poraz u 13. igri.

"Krajem drugog i trećeg seta bo sam malo agresivniji i to mi je pomoglo na putu do pobjede. Za razliku od Monte Carla, on je imao više prilika, ali ja sam odnio pobjedu", rekao je Murray.

Mladi Korejac Hyeon Chung pružio je dobar otpor Rafaelu Nadalu u prvom setu koji je otišao u tie-break, ali kasnije je Nadal podignuo igru i sa 6:2 dovršio posao u drugom setu.

"Tijekom turnira i danas odigrao je na vrlo visokoj razini. Ima veliki potencijal, sjajan bekhend i vrlo je brz, posjeduje sve da bi bio sjajan igrač. U prvom setu imao je prilika, a ja sam zadovoljan što sam uspio proigrati nakon teških prvih šest gemova", istaknuo je Nadal.

Drugi mladi igrač također je upisao poraz. Karen Hačanov izgubio je u dva seta od specijalista za zemljane terene Horacija Zeballosa koji će u polufinalu igrati protiv Nadala. U posljednjem njihovom dvoboju na zemlji u Vina del Maru 2013. godine Zeballos je slavio u tri seta.

ATP Barcelona, četvrtfinale:
Dominic Thiem (Austrija, 4) - Yuichi Sugita (Japan) 6:1, 6:2
Andy Murray (Velika Britanija, 1) - Albert Ramos (Španjolska, 10) 2:6, 6:4, 7:6(4)
Rafael Nadal (Španjolska, 3) - Hyeon Chung (Južna Koreja) 7:6(1), 6:2
Horacio Zeballos (Argentina) - Karen Hačanov (Rusija) 6:4, 6:1

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik29.04.2017. u 09:19
    Slijedeca desetka??? Vamos Rafa :))
    Obrisan korisnik