Tenis

Đere šokirao i Verdasca, rutinske pobjede Lorenzija i Pouillea, Mektić u finalu parova

Branimir Korać • petak, 28.04.2017.
Đere šokirao i Verdasca, rutinske pobjede Lorenzija i Pouillea, Mektić u finalu parova
Foto: EPA

Turnir u Budimpešti polako ulazi u završnicu, a nakon što je Ivo Karlović poražen u prvom meču dana, dvojica nositelja prošla su u polufinale. Tamo će im društvo praviti i kvalifikant Laslo Đere. U konkurenciji parova Nikola Mektić ušao je u finale...

21-godišnjak iz Sente Laslo Đere igra turnir karijere. Nikada dosad nije uspio ući u četvrtfinale na ATP Touru, a sada će igrati i u polufinalu nakon što je nadigrao i Fernanda Verdasca. U drugom kolu iznenadio je preokretom Viktora Troickog, a iz teške situacije izvlačio se i protiv Verdasca.

Španjolac je uzeo prvi set sa 6:2 i u drugom imao prvo 0:40 kod 3:2, zatim i meč loptu kod 5:4 da bi pao u tie-breaku. Treći set Verdasco je otvorio breakom, ali do kraja meča osvojio je samo jedan gem i ubilježio neočekivani poraz.

Paolo Lorenzi upisao je pobjedu protiv Rusa Andreja Kuznjecova u susretu koji je potrajao sat i pol, a Talijan ga je mogao i brže dovršiti. Naime imao je u drugom setu vodstvo 5:1, Kuznjecov je uspio smanjiti na 5:4, ali ne i potpuno se vratiti u meč.

"Mislim da je ovo bio jedan od mojih najboljih mečeva ove godine. Andrej je igrao jako dobro, stvarno sam zadovoljan svojim nastupom", istaknuo je nakon meča Lorenzi.

Protivnik Lorenziju u polufinalu bit će Lucas Pouille, prvi nositelj koji je sličnim rezultatom nadigrao Martina Kližana. U drugom kolu Pouille se jako mučio, Jiri Vesely imao je dvije meč lopte, ali ovdje nije bilo dvojbe, Kližan nije imao previše šanse protiv 14. igrača svijeta.

"Bio je to odličan meč, puno bolji nego dan ranije. Igram sve bolje i drago mi je zbog toga što me očekuje vrlo težak posao protiv Lorenzija."

U konkurenciji parova Nikola Mektić s Brianom Bakerom prošao je u finale nakon pobjede protiv drugih nositelja Treata Hueyja i Maksa Mirnjija. Odličan nastup američko-hrvatske kombinacije koja je glatko slavila sa 6:4, 6:2.

ATP Budimpešta, četvrtfinale:
Laslo Đere (Srbija, Q) - Fernando Verdasco (Španjolska, 4) 2:6, 7:6(4), 6:2
Paolo Lorenzi (Italija, 6) - Andrej Kuznjecov (Rusija) 6:4, 6:4
Lucas Pouille (Francuska, 1) - Martin Kližan (Slovačka) 6:4, 6:3

ATP Budimpešta, parovi polufinale:
Brian Baker/Nikola Mektić (SAD/Hrvatska, 4) - Treat Huey/Maks Mirnji (Filipini/Bjelorusija, 2) 6:4, 6:2

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik29.04.2017. u 09:18
    Ako kvalifikant Laslo Đere šokira prvim naslovom, ulazi u TOP100 sa rankingom karijere :))
    Obrisan korisnik