Tenis

Šarapova nastavlja pobjeđivati u Stuttgartu, Mladenović sljedeća protivnica

Sportnet • petak, 28.04.2017.
Šarapova nastavlja pobjeđivati u Stuttgartu, Mladenović sljedeća protivnica

Na turniru u Stuttgartu Maria Šarapova ne pokazuje znakove dugačke pauze. Na svom prvom turniru nakon suspenzije plasirala se u polufinale...

Iz Stuttgarta: Zoran Horvat

Prvo četvrtfinale dana ponudilo je susret izmedu povratnice Šarapove i kvalifikantice Anett Kontaveit. Do 3:3 u prvom setu Šarapova je bila ta koja je imala više muka na svom servisu. Međutim u sedmom gemu Kontaveit radi dvostruku pogrešku na servisu pa potom šalje jednu laganu loptu u out, Šarapova to odmah kažnjava i radi prvi break u ovom meču. Slijedi još jedan break i nakon 35 minuta stoji 6:3 na semaforu za Ruskinju.

Kod 2:1 u drugom setu Šarapova izvrsnim returnima dolazi do novog breaka. Kontaveit odmah potom dolazi do svojih prvih break lopti u meču, iskorištava treću i pravi re-break. Medutim Ruskinja ne dozvoljava Kontaveit povratak u meč i radi novi break. Kod servisa za meč Šarapova je imala problema, radi svoje prve dvije dvostruke pogreške u meču, a Estonka petom break loptom smanjuje na 4:5. Kontaveit to ponovno ne iskorištava i Šarapova je prva igračica koja je izborila sutrašnje polufinale.

"Stvarno uživam biti ponovo na terenu. Pokušavam se koncentrirati na svaki sljedeći poen. Čak i kad sam servirala za meč, znala sam da još nije gotovo i da moram napraviti novi korak i završiti meč. Mislim da sam uspjela podići igru, ali ovo još sigurno nije moj najbolji tenis što sam ikad igrala. Za to će trebati još nešto vremena. Trener me upozorio na protivnicu jer je ona u zadnje vrijeme odigrala jako puno mečeva, prošli tjedan bila u finalu, prošla ovdje kroz kvalifikacije i nije imala šta izgubiti u ovom meču. Znala sam da moram odigrati jako dobro ako želim doći do pobjede. Čak ni negativni komentari moje sljedeće protivnice, Kristine Mladenović neće mi biti dodatni motiv za sutrašnji meč", istaknula je Šarapova.

Teško je bilo izreći neku prognozu u drugom meču dana između Francuskinje Kristine Mladenović i Španjolke Carle Suarez Navarro. Obje igračice obožavaju ovu podlogu. Kao i jučer Mladenović nije gotovo ništa dopuštala na svom servisu. Kod 4:3 radi break, što joj je na kraju bilo dosta da uzme prvi set. Suarez Navarro posustaje još jednom na početku drugog seta, slijedi još jedan break Francuskinje i lagan prolaz u polufinale gdje će joj protivnica biti Maria Šarapova.

"Ja nemam trenera, u biti sam sama sebi trener. U slobodno vrijeme pratim jako puno mečeva drugih cura i pokušavam na taj način učiti i poboljšati svoju igru. Ovdje mi to pada još lakše jer od hotela do terena imam samo par koraka, a i sjedala u dvorani su dosta udobna. Turnir se bliži kraju, sutra je polufinale i preostaju još moguća dva meča, ali to su ona najteža dva. Pratila sam Marijine mečeve i mislim da nisam vidjela ništa što ona trenutno radi drugačije nego prije. Moram se dobro pripremiti, imam već plan u glavi", tvrdi Mladenović.

Puna dvorana dočekala je meč izmedu jedine preostale Njemice u turniru Laure Siegemund i Čehinje Karoline Pliskove. Prvi set otišao je u tie-break gdje Siegemund sa stalnim lobovima i kratkim loptama na mreži doslovce baca Pliškovu iz ritma te uzima prvi set. Međutim Pliskova se ne predaje i kod 5:5 radi novi break i ovaj put sa svojim servisom uspijeva završiti set i meč odvesti u treći odlučujući. Možda su neki pomislili da će to potpuno preokrenuti meč na stranu iskusnije Pliškove, ali mislili su krivo. Siegemund pravi rani break u trećem setu, na svom servisu protivnici ne dopušta više nijednu priliku i nakon velike borbe koja je trajala čak tri sata i 10 minuta, odlazi u svoje drugo polufinale zaredom ovdje u Stuttgartu.

WTA Stuttgart, četvrtfinale:
Maria Šarapova (Rusija, WC) - Anett Kontaveit (Estonija) 6:3, 6:4
Kristina Mladenović (Francuska) - Carla Suarez Navarro (Španjolska) 6:3, 6:2
Laura Siegemund (Njemačka, WC) - Karolina Pliškova (Češka, 2) 7:6 (3), 5:7, 6:3
Anastasija Sevastova (Latvija) -  Simona Halep (Rumunjska) 3:6, 1:6

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik29.04.2017. u 09:20
    Šarapova super igra i bez dopinga, hahaha ;))
    Obrisan korisnik