Tenis

Thiem izbacio Andyja Murrayja, u finalu protiv Rafe Nadala

Branimir Korać • subota, 29.04.2017.
Thiem izbacio Andyja Murrayja, u finalu protiv Rafe Nadala
Foto: EPA

Dominic Thiem i Rafael Nadal borit će se za titulu u Barceloni. Thiem je u polufinalu eliminirao prvog igrača svijeta Andyja Murrayja, a Nadal je lakoćom svladao Horacija Zeballosa...

Svjetski broj jedan Andy Murray poražen je na ATP turniru u Barceloni gdje je u tri seta bolji bio Dominic Thiem. Treća sreća za Thiema koji je ranija dva meča izgubio u tri seta, a sada je na isti način uzvratio prvom nositelju.

Prva dva meča odigrali su na "hardu", no na zemljanoj podlozi bila je sasvim drugačija priča i Austrijanac je dominirao dvobojem te zasluženo stigao do pobjede.

Prvi set Thiem je dobio dosta lako, Murray nakon teškog dvoboja protiv Ramosa dan ranije nije dobro ušao u meč, ali uspio je uzeti drugi set i pružiti si nadu.

U trećem setu po dva breaka sa svake strane do desetog gema kada Murray poklanja krivom odlukom Thiemu meč loptu i u konačnici prolaz u polufinale.

"U cijelom tom posljednjem gemu promašio sam neke udarce koje nisam smio. Zadovoljan sam, tijekom cijelog tjedna bilo je jako vjetrovito, nije bilo lako ući u ritam, a uspio sam odigrati tri meča protiv trojice potpuno različitih igrača što će mi pomoći u budućnosti", istaknuo je Murray nakon poraza.

Thiem će u finalu igrati protiv Rafaela Nadala koji nije imao problema protiv Horacija Zeballosa. Sat i pol trebalo je Nadalu da dovrši posao i prođe u finale.

Inače u prošlom međusobnom dvoboju Zeballos je slavio, u Čileu na zemlji 2013. godine, ali u Barceloni Nadal je bio uspješniji te nije dozvolio iznenađenje.

Thiem i Nadal dosad su igrali tri puta, sva tri puta na zemlji, a Nadal vodi 2-1. Prošle godine svaki je uzeo po jednu pobjedu, Nadal je bio bolji u Monte Carlu, a Thiem u Buenos Airesu.

ATP Barcelona, polufinale:
Dominic Thiem (Austrija, 4) - Andy Murray (Velika Britanija, 1) 6:2, 3:6, 6:4
Rafael Nadal (Španjolska, 3) - Horacio Zeballos (Argentina) 6:3, 6:4

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik30.04.2017. u 09:36
    Thiem je igrao jako dobro, ali ne vjerujem da ce moci danas zaustaviti Nadala; jos jedna desetka na vidiku ???
    Obrisan korisnik