Tenis

Donna Vekić zakomplicirala već dobiveni meč pa na kraju ipak prošla u polufinale kvalifikacija u Pragu

Dario Dodić • subota, 29.04.2017.
Donna Vekić zakomplicirala već dobiveni meč pa na kraju ipak prošla u polufinale kvalifikacija u Pragu
Foto: EPA

Hrvatska tenisačica Donna Vekić poprilično se namučila kako bi se plasirala u polufinale kvalifikacija WTA turnira u Pragu, u dva je seta nakon više od sat i pol vremena igre svladala Ruskinju Viktoriju Kamenskaju...

210. tenisačica svijeta, Ruskinja Viktorija Kamenskaja, mogla je biti poprilično lagan zalogaj za Donnu Vekić. Hrvatica je u dobrom dijelu meča dominirala, na kraju je zakomplicirala situacija u završnici drugog seta, ali je ipak slavila sa 6:2, 7:5 i nakon više od sat i pol vremena igre osigurala nastup u polufinalu kvalifikacija WTA turnira u Pragu.

Unatoč velikim problemima s prvim servisom Donna nijednom u prvom setu nije izgubila servis, štoviše, Ruskinja nijednom nije došla niti do break-lopte. S druge pak strane, Vekić je bila opasna na gotovo svakom servisu Kamenskaje, odmah u prvoj igri dolazi do breka, a pri vodstvu 4:2 po drugi put oduzima servis Ruskinji i bez izgubljenog poena u posljednjoj igri dolazi do 6:2.

U drugom je setu Kamenskaja puno više namučila hrvatsku tenisačicu, inače 84. igračicu svijeta, čak joj je triput oduzimala servis, uključujući maratonsku igru pri rezultatu 5:2 kada je Vekić prvi put servirala za meč. Pri 5:4 Vekić je ponovno servirala za meč, ovog puta je krenula s laganih 30-0, no prvi servis je stao, dvostrukom servis-greškom Vekić Kamenskaju vraća u igru, bilo je 5:5.

U idućoj igri Donna dolazi do četvrtog breaka u drugom setu, ponovno servira za meč, propušta iskoristiti dvije meč-lopte, no treća je bila sreća za Hrvaticu, s teško izborenih 7:5 u drugom setu Donna prolazi u polufinale kvalifikacija.

Tamo je čeka njemačka tenisačica Antonia Lottner, 180. igračica svijeta, bit će im ovo prvi međusobni ogled.

WTA Prag, kvalifikacije, četvrtfinale:
Donna Vekić (HRV, 4) - Viktoria Kamenskaja (RUS) 6:2, 7:5

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!