Tenis

Makedonka Gjorčeska nakon dva sata svladala Petru Martić u polufinalu turnira u Tunisu

Dario Dodić • subota, 29.04.2017.
Makedonka Gjorčeska nakon dva sata svladala Petru Martić u polufinalu turnira u Tunisu
Foto: EPA

Put Petre Martić na ITF turniru u Tunisu završen je u polufinalu. Bolja od nje nakon dva sata borbe bila je Makedonka Lina Gjorčeska...

Hrvatska tenisačica Petra Martić nije uspjela doći do finala ITF tunira koji se igra u Tunisu. 369. tenisačica svijeta dobro je krenula u meč protiv sedme nositeljice Line Gjorčeske, ali Makedonka nakon gubitka prvog seta okreće meč u svoju korist i s konačnih 3:6, 6:4, 6:4 osigurava nastup u finalu.

Nijanse su odlučivale pobjednicu, Gjorčeska, inače 202. tenisačica svijeta, u svim je ključnim područjima odigrala barem mrvicu bolje od Martić. Imala je više aseva, bolji postotak prvog servisa, kao i osvojene servise na prvom i drugom servisu.

No, u prvom setu tomu nije bilo tako, Hrvatica je bolje ušla u meč, brzo dvaput uzela servis Makedonki, bezbolno izgubila svoj pri serviranju za set na 5:2, ali i novim breakom u idućoj igri privela set kraju sa 6:3.

U drugom se setu stvari okreću, Martić je u maratonskoj drugoj igri propustila iskoristiti čak sedam break-lopti, u idućoj igri još tri, a tolike propuste Gjorčeska je znala iskoristiti. Dvaput uzima servis Petri, jednom gubi svoj i sa 6:4 dolazi do izjednačenja u setovima.

Treći je set riješen već u prvoj igri kada Gjorčeska oduzima servis Martić. Do kraja seta Hrvatica nije došla niti do break-lopte, Makedonka drugom meč-loptom dolazi do finala u kojem će igrati protvi pobjednice dvoboja Hogenkamp - Bukta.

ITF Tunis, polufinale: Lina Gjorčeska (MAK, 7) - Petra Martić (HRV) 3:6, 6:4, 6:4

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!