Tenis

Svitolina i Mertens odjurile u finale turnira u Istanbulu

Branimir Korać • nedjelja, 30.04.2017.
Svitolina i Mertens odjurile u finale turnira u Istanbulu
Foto: EPA

Finalistice turnira u Istanbulu su Elina Svitolina i Elise Mertens. One su u polufinalu pregazile svoje protivnice i uz mali utrošak energije došle do finala...

Prva nositeljica turnira u Istanbulu Elina Svitolina za manje od sat i 15 minuta prošla je u finale. Odigrala je vrlo dobar meč protiv Slovakinje Jane Čepelove i prepustila joj samo pet gemova.

Svitolina je tako nastavila seriju pobjeda protiv Čepelove koju je svladala i prošle godine u Dubaiju gotovo identičnim rezultatom. Ovo im je bio peti međusobni dvoboj i četvrta pobjeda za Svitolinu.

Za Svitolinu je ovo osmo finale i treće ove godine. U oba ranija upisala je pobjedu i to oba puta u dva seta, u Taipeiju sa 6:3, 6:2 svladala je Shuai Peng, a u Dubaiju Caroline Wozniacki svladala je sa 6:4, 6:2.

Bit će favoritkinja i u ovom finalu, igrat će protiv Belgijke Elise Mertens koja je još lakše došla do pobjede protiv Irine Begu. Rumunjka nije imala nikakve šanse, poražena je sa 6:1, 6:1.

Mertens igra svoj najbolji tenis u karijeri ove godine, početkom sezone ušla je prvi put u WTA finale i odmah osvojila turnir u Hobartu. Ovdje će tražiti svoju drugu titulu.

WTA Istanbul, polufinale:
Elina Svitolina (Ukrajina, 1) - Jana Čepelova (Slovačka) 6:2, 6:3
Elise Mertens (Belgija, 6) - Irina Begu (Rumunjska, 3) 6:1, 6:1

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!