Tenis

Sjajni Nadal nadigrao Thiema i upisao desetu titulu u Barceloni

Petar Jenjić • nedjelja, 30.04.2017.
Sjajni Nadal nadigrao Thiema i upisao desetu titulu u Barceloni
Foto: EPA

Tjedan dana nakon Monte Carla Rafael Nadal došao je do još jednog desetog naslova u karijeri. Na domaćem terenu u Barceloni je u finalu svladao Dominica Thiema sa 6:4, 6:1 čime je zaključio tjedan bez izgubljenog seta...

Rafael Nadal nastavlja briljirati na zemljanoj podlozi. Tjedan dana nakon titule u Monte Carlu, čime se upisao u povijest kao prvi tenisač u Open eri koji je jedan turnir osvojio deset puta, isto je ponovio i u Barceloni. Španjolac je na domaćem terenu u dva seta svladao Austrijanca Dominica Thiema koji nije imao prevelike šanse.

Ovaj naslov izgleda još impresivnije kada dodamo kako je do njega došao bez izgubljenog seta, dok je u posljednjih devet mečeva izgubio tek jedan set. Odlična priprema za "kralja zemlje" uoči početka Ronald Garrosa.

Sjajan prvi set obilovao je još boljim potezima s jedne i s druge strane. Obojica su tenisača naizmjenično napadala i branila te nisu previše dopuštala prilika na vlastitom servisu. Nakon što je u šestom gameu spasio dvije break lopte, Thiem je poklekao kada je bilo najpotrebnije. Pri zaostatku 5:4 dva puta je pogriješio i u konačnici ispustio set.

Austrijski je tenisač sve češće počeo griješiti. Nakon što je u drugom gemu spasio tri break lopte, u četvrtom je Nadal iskoristio svoju prvu i oduzeo servis svom protivniku. Do kraja meča je napravio još jedan break i zaključio ga na najbolji mogući način.

ATP Barcelona, finale:
Rafael Nadal - Dominic Thiem 6:4, 6:1

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik01.05.2017. u 10:31
    Volio bi da osvoji i 10 Roland Garros zasluzio je.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik30.04.2017. u 18:45
    Fantástico, fantástico! Kako samo igra ovaj Nadal; druga "desetka" zaredom :))
    Obrisan korisnik