Tenis

Laura Siegemund slavila u finalu Stuttgarta protiv Kristine Mladenović

Sportnet • nedjelja, 30.04.2017.
Laura Siegemund slavila u finalu Stuttgarta protiv Kristine Mladenović

Domaća igračica Laura Siegemund pobjednica je WTA turnira u Stuttgartu. Ona je u finalu svladala Francuskinju Kristinu Mladenović u dramatičnom dvoboju...

Iz Stuttgarta: Zoran Horvat

Do zadnjeg mjesta ispunjena Porsche Arena dočekala je današnje finalistice, domaču igračicu Lauru Siegemund koja je rođena u Filderstadtu, mjestu gdje je ovaj turnir ponikao i Francuskinju Kristinu Mladenović.

Nošena na krilima publike, kao i zadnjih dana, ponovno sjajan start Laure Siegemund i s dva breaka u džepu brzo vodstvo od 4:0. Mladenović dolazi breakom do svog prvog gema u meču, ali odmah zatim gubi svoj servis. Nakon 28 minuta Siegemund ima prvi set sa 6:1.

U drugom setu Francuskinja drastično diže ritam i intenzitet svoje igre. Na servisu postaje sve sigurnija i ne dopušta protivnici da ona nametne svoju igru. S nekoliko lijepih winnera dolazi do breaka za 3:1, kod 5:2 još jedan break Mladenović koja meč vraća ponovno na nulu.

Na početku trećeg seta obje igračice gube svoj servis. Kod 2:2 Mladenović majstorski spašava dvije break lopte i odlazi u vodstvo od 3:2. Kod 4:3 za Mladenović, dugi i teški servis gem za Siegemund, koja ipak ostaje čvrsta i poravnava na 4:4. To je očito ostavilo traga kod Francuskinje koja u svom sljedećem servis gemu spašava čak tri break lopte, ali ne i četvrtu.

Siegemund ima servis za meč i šansu za svoj najveći uspjeh u karijeri. Kod 15:30 Siegemund dobiva drugu opomenu zbog odugovlačenja vremena. Pošto je već imala jednu iz prvog seta, to je značilo 15:40 i break lopte za Mladenović. Ljuta Njemica šalje forhend u mrežu i Francuskinja ima re-break za 5:5. Meč je na kraju otišao u tie-break. Rani mini-break za Mladenović i brzo vodstvo od 4:1. Međutim sada se Siegemund vraća, prelazi u vodstvo od 6:5 i tada stavlja loptu na crtu. Sutkinja silazi sa stolice i pokazuje da je lopta bila unutar igrališta. Veliko slavlje Laure Siegemunde i cijele dvorane moglo je početi.  

WTA Stuttgart, finale:
 Laura Siegemund (Njemačka, WC) - Kristina Mladenović (Francuska) 6:1, 2:6, 7:6 (5)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!