Tenis

Mektić s Bakerom do titule u konkurenciji parova u Budimpešti

Mihaela Bradovski • nedjelja, 30.04.2017.
Mektić s Bakerom do titule u konkurenciji parova u Budimpešti
Foto: FaH

Nikola Mektić i Brian Baker pobjednici su u konkurenciji parova na ATP turniru u Budimpešti. Oni su u finalu svladali kolumbijsku kombinaciju Cabal/Farah...

Nikola Mektić i Brian Baker odlično funkcioniraju zajedno i nakon što su započeli suradnju, ove godine osvojili su već dva turnira.

Prvo su slavili u Memphisu gdje su bili bolji od Harrisona i Johnsona, a sada su odnijeli pobjedu i u Budimpešti gdje su nadigrali Cabala i Faraha.

Cabal i Farah uigrana su kolumbijska kombinacija koja će se suprotstaviti i Hrvatskoj u Davis Cupu, ali ovdje su Mektić i Baker ipak bili bolji i došli do svoje druge zajedničke titule na ATP Touru.

U finalu su slavili sa 7:6, 6:4 nakon što su s glatkih 7:2 dobili prvi set te u drugom odmah u prvom gemu napravili break koji su čuvali do samog kraja meča.

Treba spomenuti i kako je Dino Marcan trijumfirao također u konkurenciji parova na Challengeru u Anningu. Tamo je igrao s Tristanom Weissbornom, a u finalu su bili bolji od Stevena De Waarda i Blaža Kavčiča s 5:7, 6:3, 10:7.

ATP Budimpešta, finale:
Baker/Mektić (SAD/Hrvatska, 4) - Cabal/Farah (Kolumbija/Kolumbija, 3) 7:6(2), 6:4

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!