Tenis

Prag ostao bez prve nositeljice, Giorgi šokirala treću igračicu svijeta

Branimir Korać • ponedjeljak, 01.05.2017.
Prag ostao bez prve nositeljice, Giorgi šokirala treću igračicu svijeta
Foto: EPA

Karolina Pliškova razočarala je domaće navijače i upisala neočekivani poraz na startu WTA turnira u Pragu gdje je bolja bila Camila Giorgi...

Prvo kolo u Pragu donijelo je nekoliko iznenađenja. Domaća igračica s pozivnicom Marketa Vondroušova odmah na startu iznenadila je Njemicu Carinu Witthoeft svladavši je u tri seta. Njemica s provukla u prvom setu iako je gubila 4:0, uspjela se vratiti i slaviti u 13. igri. U drugom setu dva puta imala je break prednosti, no oba puta Vondroušova se uspjela vratiti te na kraju u trećem setu sa 6:2 izboriti prolaz.

Još jedna Njemica oprostila se od turnira. Annika Beck ima priličnih problema s formom ove sezone i to je iskoristila Oceane Dodin koja ju je svladala u dva seta. Beck se u drugom setu vratila iz minusa 4:0 i došla do servisa za 5:5 i ostanak u setu, ali nije izdržala i Dodin je novim breakom izborila prolaz.

Za iznenađenje dana pobrinula se Camila Giorgi koja je iz turnira ispratila domaću zvijezdu Karolinu Pliškovu. Loš nastup treće igračice svijeta je kažnjen i Giorgi je upisala vrijednu pobjedu. U dosadašnjim međusobnim susretima Pliškova je uredno bilježila pobjede, međutim na svom turniru nije bila uspješna.

Kineskinja Qiang Wang uspješno je preskočila prvu prepreku, igrala je protiv Marije Sakkari i upisala pobjedu u tri seta. Wang je prije tjedan dana osvojila veliki ITF turnir u Zhengzhouu dok je Sakkari prilično van forme već neko vrijeme.

WTA Prag, prvo kolo:
Marketa Vondroušova (Češka, WC) - Carina Witthoeft (Njemačka) 6:7(6), 7:5, 6:2
Oceane Dodin (Francuska) - Annika Beck (Njemačka) 7:5, 6:4
Camila Giorgi (Italija) - Karolina Pliškova (Češka, 1) 7:6(6), 6:2
Qiang Wang (Kina) - Maria Sakkari (Grčka) 6:1, 4:6, 6:2

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!