Tenis

Nositelji uspješni, njemački kvalifikant iznenadio Melzera

Mihaela Bradovski • ponedjeljak, 01.05.2017.
Nositelji uspješni, njemački kvalifikant iznenadio Melzera
Foto: EPA

Odigrana su prva četiri susreta na ATP turniru u Münchenu gdje su u akciji bila dvojica nositelja i obojica su upisali pobjede...

Sedmi nositelj turnira u Münchenu Jan-Lennard Struff nije imao velikih problema u prvom kolu. Protivnik mu je bio sunarodnjak s pozivnicom Daniel Masur kojeg je Struff svladao u dva seta sa 6:3, 6:4 u meču koji je potrajao tek nešto više od sat vremena.

U drugom kolu očekuje ga dvoboj protiv Tommyja Haasa s kojim je posljednjih dana trenirao i koji mu je jedan od uzora. "Jedva čekam meč protiv Tommyja, to će biti sjajno", istaknuo je Struff.

Problema nije imao niti osmi nositelj Thomaz Bellucci koji je svladao Mihaila Kukuškina i nanio mu četvrti uzastopni poraz na Touru. Bellucci je prije dva tjedna igrao u finalu u Houstonu, očekivao je puno i od nastupa u Barceloni, no tamo je ispao već u prvom kolu protiv Karena Hačanova. Ovdje je krenuo bolje.

Tommy Haas trebao je tri seta za pobjedu protiv Serhija Stahovskog. Prvi je izgubio s glatkih 6:1, međutim nakon toga Haas je proigrao i sa 6:3, 6:4 okrenuo meč. Nakon izgubljenog prvog seta, Haas protivniku nije dopustio nijednu break priliku.

Najveće iznenađenje priredio je Yannick Hanfmann koji je u svom prvom meču na ATP Touru upisao pobjedu protiv Geralda Melzera. Nijemac se ozbiljnije posvetio tenisu nakon završetka studija na University of Southern California i u Münchenu je prvi put ušao u glavni ždrijeb ATP turnira i odmah slavio.

ATP München, prvo kolo:
Jan-Lennard Struff (Njemačka, 7) - Daniel Masur (Njemačka, WC) 6:3, 6:4
Thomaz Bellucci (Brazil, 8) - Mihail Kukuškin (Kazahstan) 6:3, 6:2
Tommy Haas (Njemačka) - Serhij Stahovskij (Ukrajina) 1:6, 6:3, 6:4
Yannick Hanfmann (Njemačka, Q) - Gerald Melzer (Austrija) 6:4, 5:7, 6:1

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!