Tenis

Tomić se namučio protiv egipatskog "lucky losera", Darcis nastavio seriju protiv Sele

Branimir Korać • ponedjeljak, 01.05.2017.
Tomić se namučio protiv egipatskog "lucky losera", Darcis nastavio seriju protiv Sele
Foto: EPA

Dvojica nositelja bila su na terenu prvog dana turnira u Istanbulu i upisali su pobjedu. Teže od očekivanja slavio je Bernard Tomić dok je nešto lakši posao imao Steve Darcis...

Marcel Granollers ostaje na samo tri pobjede ove godine, a poraz u prvom kolu Istanbula već mu je 12. u 2017. Jednu od te tri pobjede ostvario je protiv današnjeg protivnika, no u Turskoj je ipak Jiri Vesely bio bolji te je upisao pobjedu u tri seta.

Čudan meč odigrali su Jordan Thompson i Adrian Menendez. U prvom setu Australac je propustio set loptu i onda pao u tie-breaku sa 7:4 da bi nakon toga pomeo Menendeza. Španjolac u naredna dva seta nije osvojio niti gem, a koliko se raspao, pokazuje podatak da je u posljednja tri gema meča osvojio ukupno jedan poen.

Osmi nositelj Steve Darcis nastavio je seriju pobjeda protiv Dudija Sele koji je još jednom ostao kratak. Ovaj put Belgijac je slavio sa 7:5, 6:4 iako je u prvom setu tri puta hvatao break zaostatka. U drugom setu bio je pažljiviji na svom servisu, nije Seli dopustio nijednu break loptu te je izborio prolaz u drugo kolo.

Talijan Riccardo Bellotti rijetko dobiva priliku za nastup na ATP Touru, ovdje je prošao kvalifikacije i imao priliku i za plasman u drugo kolo. Protiv Brazilca Rogerija Dutre Da Silve imao je set i servis za meč, ali nakon što ga nije realizirao, izgubio je drugi set u tie-breaku te sa 6:0 u trećem oprostio se od turnira.

Turčin Cem Ilkel sjajno je otvorio meč protiv Mihaila Južnjog, uzeo je prvi set, ali nakon toga Rus je ipak zaigrao bolje. S dva puta po 6:3 izborio je prolaz u drugo kolo i spriječio iznenađenje već na startu turnira. Iako nije u briljantnoj formi, Južnjij je i ovakav bolji od Ilkela što je i potvrdio.

Bernard Tomić trebao je igrati protiv Radua Albota koji je u posljednji trenutak otkazao nastup, a umjesto njega uskočio je lucky loser Mohamed Safwat. Stvorio je Egipćanin puno problema Tomiću koji je teškom mukom stigao do pobjede u tri seta.

ATP Istanbul, prvo kolo:
Jiri Vesely (Češka) - Marcel Granollers (Španjolska) 7:5, 2:6, 6:4
Jordan Thompson (Australija) - Adrian Menendez (Španjolska, Q) 6:7(4), 6:0, 6:0
Steve Darcis (Belgija, 8) - Dudi Sela (Izrael) 7:5, 6:4
Rogerio Dutra Da Silva (Brazil) - Riccardo Bellotti (Italija, Q) 3:6, 7:6(1), 6:0
Mihail Južnjij (Rusija) - Cem Ilkel (Turska, WC) 3:6, 6:3, 6:3
Bernard Tomić (Australija, 6) - Mohamed Safwat (Egipat, LL) 5:7, 7:5, 6:3

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!