Košarka

VIDEO: Thomas na sestrin rođendan uništio Wizardse, Curry predvodio Warriorse do rutinske pobjede

Dario Dodić • srijeda, 03.05.2017.
VIDEO: Thomas na sestrin rođendan uništio Wizardse, Curry predvodio Warriorse do rutinske pobjede
Foto: EPA

Košarkaši Boston Celticsa u neizvjesnoj su drugoj utakmici serije došli do druge pobjede protiv Washington Wizardsa. Predvodio ih je fenomenalni Isaiah Thomas, koji je igrao s posebnim žarom na rođendan nedavno preminule sestre Chyne. Golden State Warriorsi poprilično su lagano svladali Utah Jazz u prvoj utakmici serije...

Boston Celtics - Washington Wizards 129:119p (2-0)

Isaiah Thomas još je jednu utakmicu odigrao za sestru Chynu, koja je nedavno stradala u prometnoj nesreći. Omaleni igrač Boston Celticsa nije imao laganih posljednjih nekoliko tjedana, no čini se da je iz svega izašao još jači. Nakon što je u prvoj utakmici serije protiv Washington Wizardsa ostao bez zuba, dane je provodio na oralnoj kirurgiji. Propustio je i posljednji trening, ali morao je igrati drugu utakmicu na Chynin rođendan, bile bi joj 23 godine.

Thomas je bio briljantan, u utakmici koju su Celticsi dobili 129:119 tek u produžetku Thomas je postigao drugi najveći broj koševa u povijesti Celticsa kad je doigravanje u pitanju. Zabio je najviše koševa u nekoj utakmici doigravanja nakon Allena Iversona 2003. godine.

"Najmanje što sam mogao učiniti je izaći na parket i igrati za nju. Znao sam da će mi suigrači pomoći kad dođe vrijeme utakmice, da će mi dati potrebnu energiju da izađemo i pobijedimo. Nema šanse da bih propustio ovu utakmicu", rekao je Thomas nakon druge pobjede Celticsa u seriji.

Wizardsi su bolje otvorili utakmicu, imali su 13 koševa razlike u prvoj četvrtini, ali se Celticsi vraćaju u drugoj i dolaze do vodstva. Igralo se koš na koš do samog kraja, Thomas je dvama pogođenim slobodnim bacanjima donio Celticsima izjednačenje 114:114, nakon čega su John Wall i Bradley Beal promašili šuteve za pobjedu Wizardsa.

U produžetku ih je pregazio Thomas, koji je u posljednjoj četvrtini regularnog vremena i u produžetku postigao čak 29 koševa, Wall je bio jedini raspoloženi igrač kod Wizardsa, bez Beala nije išlo.

Thomas je utakmicu okončao s 53 koša uz šut iz igre 18/33. Al Horford dodao je 15 koševa i 12 skokova, po 14 su koševa u pobjedu Celticsa ugradili Jae Crowder i Avery Bradley.

Wizardse je s 40 poena, 13 asistencija i tri blokade predvodio Wall, Markieff Morris dodao je 16 koševa, Beal i Gortat (10 skokova) po 14. Bojan Bogdanović odigrao je tek nešto više od sedam minuta i za to vrijeme promašio dva šuta za tricu i prikupio dva skoka.

Serija seli u Washington, treća utakmica na rasporedu je u noći s četvrtka na petak.

Golden State Warriors - Utah Jazz 106:94 (1-0)

Golden State Warriorsi bili su malo usporeni nakon tjedan dana odmora, ali su rutinski sa 106:94 svladali Utah Jazz u prvoj utakmici serije. Niti u jednom trenutku prošlogodišnji finalisti nisu zaostajali, na kraju su bez većih problema došli do prve pobjede.

Kompletna početna petorka Warriorsa bila je dvoznamenkasta, to su ujedno bili svi igrači Warriorsa koji su postigli deset ili više koševa. Predvodio ih je Steph Curry, čija je nazočnost na parketu bila potrebna u tek 30 minuta utakmice, ubacio je 22 koša uz sedam skokova i pet asistencija. Sjajan je ponovno bio Draymond Green sa 17 koševa, osam skokova, šest asistencija, dvije ukradene lopte i dvije blokade. Isto toliko koševa ubilježio je i Kevin Durant, kojeg je mučio šut (7/17 iz igre). Klay Thompson dodao je 15 koševa, Zaza Pachulia deset.

Najbolji kod Utah Jazza bio je Rudy Gobert s 13 koševa, osam skokova i dvije blokade, Gordon Hayward i Rodney Hood dodali su po 12 koševa, Joe Johnson zaustavio se na 11 poena.

Druga utakmica igra se u Oracle Areni u Oaklandu u noći s četvrtka na petak.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Duje7704.05.2017. u 23:49
    Na taj potez inspirirali su me saborski zastupnici, koji su danas usvojili izvješće o stanju prirode u RH u razdoblju 2008-2012. Tako da krećem prema izvještajima iz tog perioda.
    Duje77
  • Dario_SNet04.05.2017. u 21:56
    Nemoj reći da ti nismo rekli :P Više me muči što čitaš izvještaje s vremenskim odmakom :D
    Dario_SNet
  • Duje7704.05.2017. u 21:25
    Osim ako netko od vas nije Michael J. Fox pa vas je brifirao iz budućnosti, za nas ostale trenutni rezultat serije Bos - Was je 2:0. :p
    Duje77