Tenis

Martić i Tomljanović prošle prvo kolo, Mrdeža, Faber i Karanušić poražene

Mihaela Bradovski • srijeda, 03.05.2017.
Martić i Tomljanović prošle prvo kolo, Mrdeža, Faber i Karanušić poražene
Foto: EPA

Hrvatske tenisačice nastupile su na ITF turnirima ove srijede, pobjede su upisale Petra Martić i Ajla Tomljanović dok su tri igračice upisale poraze...

Petra Martić uspješno je krenula na ITF turniru u Wiesbadenu. Prva protivnica bila joj je osma nositeljica Diana Marcinkevica koju je svladala u dva seta. Martić je u turnir ušla s pozivnicom i novom pobjedom nastavila je polako skupljati bodove koji će joj pomoći da se vrati tamo gdje joj je mjesto. Danas je 369. igračica svijeta, jasno je da vrijedi puno više.

U drugom kolu Martić će igrati protiv Njemice Katharine Gerlach, kvalifikantice koja je u prvom kolu ispustila samo dva gema.

Tereza Mrdeža upisala je poraz u susretu prvog kola i iako je za protivnicu imala igračicu iz kvalifikacija, ždrijeb ju nije ovaj put pomazio. Protivnica joj je bila Alexandra Dulgheru, Rumunjka koja je bila i 26. igračica svijeta, ali zbog dugačke pauze nakon ozljede danas je izvan Top 500.

Mrdeža je odlično krenula i uzela prvi set sa 6:2, ali nakon toga izgubila je sa 6:3, 6:0 naredna dva seta i upisala poraz.

Drugi tjedan zaredom Tea Faber upisala je težak poraz od Indijke Riye Bhatije. Prošli tjedan uhvatila je samo jedan gem, ovaj tjedan dva i drugi tjedan zaredom u Cairu bilježi loš nastup.

16-godišnja Anđa Karanušić u Györu je upisala poraz u prvom kolu od iskusnije igračice iz Srbije Tamare Čurović. Karanušić je prošla kroz kvalifikacije, ali ovdje je poražena sa 6:1, 6:2.

Ajla Tomljanović nije imala problema na startu turnira u Charlestonu. Igrala je protiv Amerikanke s pozivnicom Emme Navarro i svladala ju je sa 6:3, 6:2.

U drugom kolu igrat će protiv bolje iz dvoboja između prve nositeljice Madison Brengle i Caroline Dolehide koje su se susrele u nedjelju u finalu gdje je Brengle bila bolja.

ITF Wiesbaden, prvo kolo:
Petra Martić (Hrvatska, WC) - Diana Marcinkevica (Latvija, 8) 6:3, 6:4

ITF La Marsa, prvo kolo:
Alexandra Dulgheru (Rumunjska, Q) - Tereza Mrdeža (Hrvatska, 5) 2:6, 6:3, 6:0

ITF Cairo, prvo kolo:
Riya Bhatia (Indija, 3) - Tea Faber (Hrvatska) 6:0, 6:2

ITF Györ, prvo kolo:
Tamara Čurović (Srbija) - Anđa Karanušić (Hrvatska, Q) 6:1, 6:2

ITF Charleston, prvo kolo:
Ajla Tomljanović (Hrvatska) - Emma Navarro (SAD, WC) 6:3, 6:2

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!