Tenis

Marin Čilić lakoćom do četvrtfinala u Istanbulu, Džumhur svladan u dva seta

Branimir Korać • srijeda, 03.05.2017.
Marin Čilić lakoćom do četvrtfinala u Istanbulu, Džumhur svladan u dva seta
Foto: EPA

Nešto lošiji početak pa nakon toga dobar nastup i pobjeda 6:3, 6:2. Čilić je tako uspješno odradio prvi meč u Istanbulu i prošao u četvrtfinale...

Marin Čilić nije imao posebnih problema u susretu drugog kola ATP turnira u Istanbulu. Protivnik mu je bio Damir Džumhur iz Bosne i Hercegovine, a Čilić ga je svladao za 70 minuta u dva seta.

Džumhur ove sezone igra dosta promjenjivo, imao je nekoliko dobrih mečeva, ali isto tako i onih u kojima nije bio na očekivanoj razini. Ovdje se teško nosio s Čilićem i samo u početku meča stvarao mu je probleme.

Marin je malo uspavano ušao u meč i vrlo brzo Džumhur je stigao do breaka. Kod 1:1 tenisač iz Bosne i Hercegovine okrenuo je Čilićevih 40:15 te iskoristio drugu break loptu za prvu prednost u meču.

Bilo je to ujedno i njegovo posljednje vodstvo, Marin je odmah odgovorio, napravio je break i vratio se u set. Do kraja seta Čilić više nije imao nikakvih problema na svom servisu, Džumhuru je prvo zaprijetio dolaskom na 15:40 kod 3:2, a onda je isto napravio i kod 4:3, samo ovaj put je stigao do breaka.

Bio je to ujedno break koji mu je donio prvi set s glatkih 6:3 za 36 minuta igre.

U drugom setu još uvjerljiviji Čilić i uspješno dovršavanje posla. Džumhur nije uspio stvoriti probleme na Marinovom servisu dok je hrvatski tenisač dva puta oduzimao servis protivniku i dovršio posao s konačnih 6:3, 6:2.

Četvrtfinale Marinu donosi Belgijca Stevea Darcisa s kojim se Čilić susreo još davne 2009. godine u Indian Wellsu gdje je slavio u tri seta.

ATP Istanbul, drugo kolo:
Marin Čilić (Hrvatska, 2) - Damir Džumhur (BiH) 6:3, 6:2

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik03.05.2017. u 22:38
    Jaran svladao jarana:)
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik03.05.2017. u 20:23
    bravo "Čilska salitro munjena"; ajde bar ti proizvodiš neke uspjehe dostojne tvojem plasmanu kad već neki drugi trenutno neznaju dal bi igrali tenis il smišljali nove tetovaže....kao što Selena kaže, imaš no priliku za naslov ak ti se u mozgu dalje sve posloži, ako u sljedećim kolima ne... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik03.05.2017. u 20:11
    Prvi nositelj Raonic je mnogo teze izborio cetvrtfinale; evo ti Marine sanse za prvi naslov ove sezone :)
    Obrisan korisnik