Košarka

Zenit novom pobjedom došao na korak do polufinala

Petar Jenjić • srijeda, 03.05.2017.
Zenit novom pobjedom došao na korak do polufinala

Košarkaši ruskog Zenita došli su na korak do prolaska u polufinale VTB lige. U drugoj su četvrtfinalnoj utakmici protiv VEF Rige slavili rezultatom 79:74...

Niti druga četvrtfinalna utakmica između Zenita i VEF Rige nije ponudila iznenađenje, iako je bilo blizu. Ruski je sastav slavio rezultatom 79:74 čime je došao na korak do prolaska u polufinale.

Tijekom prve četvrtine gosti su bili ti koji su kontrolirali rezultat, na krilima Martinsa Meiersa vodili su s osam razlike. Ipak, sljedeće dvije četvrtine pokazale su suprotno, Zenit je bio taj koji je igrao bolje i došao do prednosti uoči posljednjih deset minuta.

Latvijci se nisu predavali, minutu i pol prije kraja ozbiljno su zaprijetili kada je Kristopher Richard pogodio tricu za samo poen zaostatka (75:74). Domaćine je spasio Ryan Toolson koji je prvo pogodio šut s poludistance, zatim ukrao loptu u posljednjih sekundama susreta pa asistirao Janisu Timmi na zakucavanje čime je pitanje pobjednika bilo riješeno.

Zenit su do pobjede s po 20 poena predvodili Aaron White (4/7 za dva, 3/5 za tricu, slobodna bacanja 3/7) i Ryan Toolson (4/9 za dva, 3/5 za tricu, slobodna bacanja 3/3).

Najbolji je kod gostiju bio Martins Meiers s 18 koševa (7/11 za dva, slobodna bacanja 4/4) i 12 skokova, Kristopher Richard je dodao 11 koševa (4/10 za dva, 1/2 za tricu) i šest skokova.

VTB liga, četvrtfinale:
Zenit - VEF Riga 79:74 (2-0)

FOTO: VTB liga

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!