Košarka

Brokeri ostali kratki na Gripama, Split slavi prolazak u polufinale

Petar Jenjić • srijeda, 03.05.2017.
Brokeri ostali kratki na Gripama, Split slavi prolazak u polufinale
Foto: FaH

Košarkaši Splita prošli su u polufinale prvenstva Hrvatske, na domaćem su parketu bili boji od Vrijednosnica Osijek rezultatom 64:57 i s ukupnih 2-1 izborili plasman u sljedeću fazu...

Split - Vrijednosnice Osijek 64:57 (25:16, 12:13, 18:13, 9:15)

Četvrtfinale PH, treća utakmica

Split - dvorana Gripe
Suci: Tomislav Hordov, Alfred Jovović, Luka Kardum

Split: Rančić, Dijan 2, Jukić 11, Filipović 7, Širko 12, Kalajžić 4, Najev 7, Galić, Kedžo 16, Subotić 5, Marić, Kanaet, Vrgoč

Vrijednosnice Osijek: Turalija 1, Došen 7, Robinson 4, Aljoša Šarac 21, Mustapić 11, Jakov Šarac, Žulj, Vuković 11, Krajina, Karlović 2

U majstorici na Gripama nijedna momčad nije imala pravo na krivi korak, u konačnici se bolje snašao domaćin koji je slavio rezultatom 64:57 i prošao među četiri najbolje momčadi u Hrvatskoj gdje će snage odmjeriti s Cedevitom.

Splićani prednost nisu ispuštali od početka do kraja, dominirali su većim dijelom susreta u kojem gosti ipak nisu mogli parirati kvalitetnijem protivniku.

Za razliku od prošle utakmice, Split je u današnji susret ušao puno bolje i od prvog napada pokušao uspostaviti terensku dominaciju. Poveli su sa 6:0, u završnici prve četvrtine su došli do prve dvoznamenkaste prednosti (24:14) ubačajem Filipa Najeva.

U neučinkovitoj drugoj četvrtini domaćin je održavao prednosti. U posljednjih su pet minuta prvog poluvremena ubacili tek pet poena što su Brokeri iskoristili za dolazak na pet koševa zaostatka (34:29) u 18. minuti. Ipak, nakon trice raspoloženog Henrika Širka Žuti su se vratili na nešto ugodniju prednost što je ujedno bio i posljednji ubačaj prvog poluvremena.

Kako je igrao u prvom, domaćin je nastavio i u drugom poluvremenu pa je sedam i pol minuta prije kraja imao 15 koševa prednosti (57:42). Međutim, do kraja utakmice ubacuje tek sedam koševa što Vrijednosnice nisu uspjele iskoristiti i ozbiljnije zaprijetiti. Došli su do četiri koša zaostatka, ali više od toga nije išlo.

Split je do pobjede predvodio Mateo Kedžo sa 16 koševa (5/12 za dva, 1/3 za tricu, slobodna bacanja 3/4), Henrik Širko je dodao 12 poena (0/2 za dva, 3/8 za tricu, slobodna bacanja 3/4) i devet skokova.

Najbolji je kod gostiju bio Aljoša Šarac s 21 poenom (4/6 za dva, 4/8 za tricu, slobodna bacanja 1/1) i šest asistencija.

A-1 liga, doigravanje

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!