Košarka

Cibona puno lakše od očekivanja svladala Zadrane u prvoj utakmici četvrtfinala

Branimir Korać • četvrtak, 27.04.2017.
Cibona puno lakše od očekivanja svladala Zadrane u prvoj utakmici četvrtfinala
Foto: FaH

Najugledniji par četvrtfinala doigravanja u A-1 ligi je onaj između Cibone i Zadra, a Cibosi su lakoćom došli do vodstva u seriji. U Domu Dražena Petrovića pregazili su blijede Zadrane s 95:81...

Zadar je potpuno podbacio i šaptom pao u Domu Dražena Petrovića. Još jedan loš ovosezonski nastup Zadrana koji su svjesni da za prolaz u polufinale doigravanja moraju barem jednom dobiti Cibonu u Zagrebu, a u prvm susretu nisu pokazali da su za to sposobni pa čak niti da u to vjeruju.

Nedostajalo je Zadranima puno toga, prije svega čvrstine i kvalitetnije obrane, Reynolds je lakoćom pronalazio prava rješenja i Cibona je preko njega, Žorića i Šakića punila gostujući koš kako se sjetila.

Sterilni napadački i propusni u obrani Zadrani su već na poluvremenu praktički potpisali kapitulaciju, bili su u ogromnom zaostatku i nisu izgledali kao momčad koja j sposobna doći do čudesnog preokreta.

U drugom dijelu pokazali su nešto više i uspjeli smanjiti zaostatak, ali nijednom Cibona nije ispustila kontrolu nad susretom, bez problema je održavala dvoznamenkastu prednost i mogla je jednako ako bez problema i do pobjede dvoznamenkastom razlikom.

Samo prvih pet minuta Zadrani su se držali u egalu. Nakon tih 12:10, Cibona je do kraja četvrtfina pobjegla na 22:13 i stavila goste u probleme.

Ništa se nije promijenilo u drugoj četvrtini gdje je Zadar bio potpuno izglbljen, nije mogao praktički ništa obraniti i prednost domaćina je rasla. Na odmoru je već bilo pogubnih za goste 51:30.

Već tada bilo je jasno da će Cibona do prve pobjede u seriji, Zadar je u trećoj dionici u nekoliko navrata došao na minus 11, ali nije se uspio spustiti na jednoznamenkasti zaostatak. Domaćin je do kraja rutinski odradio posao, imao dvije minute prije kraja plus 20 i mirno odlazi na uzvrat.

30. travnja od 18 sati igra se uzvrat u Zadru gdje domaćin mora odigrati za klasu bolje ako misli vratiti seriju u Zagreb. Ovakav nastup nikako neće biti dovoljan.

A-1 liga, četvrtfinale, prva utakmica

Cibona - Zadar 95:81 (22:13, 29:17, 23:29, 21:22)

Cibona: Scott Reynolds 19 (5as), Željko Šakić 19 (9sk, 5as), Nebojša Joksimović 13 (6sk), Luka Žorić 26 (10sk), Marin Rozić 4, Karlo Uljarević, Paolo Marinelli 2, Petar Marić 2, Andrija Ćorić, Domagoj Bošnjak 10, Krešimir Ljubičić, Ante Gospić

Zadar: Ivan Marinković 15 (5sk), Boris Barać 12 (7sk), Ivan Ramljak, Maj Kovačevič 7, Jakov Vladović 8 (5sk), Toni Jelenković, Marko Jurica, Mario Špaleta, Mislav Brzoja 17, Lovro Mazalin 12 (5sk), Aleksandar Georgiev 1, Kristijan Krajina 9 (6sk)

A-1 liga, doigravanje

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!