Košarka

Cedevita se lako obračunala s Jollyjem i prošla u polufinale

Petar Jenjić • subota, 29.04.2017.
Cedevita se lako obračunala s Jollyjem i prošla u polufinale
Foto: FaH

Košarkaši Cedevite nisu imali prevelikih problema niti u drugoj utakmici četvrtfinala protiv Jollyja. Branitelji naslova u Trnskom su slavili s okruglih 85:65 čime su prošli u polufinale...

Cedevita - Jolly JBS 85:65 (19:15, 21:18, 28:15, 17:17)

Četvrtfinale PH, druga utakmica:
Zagreb - dvorana Trnsko
Suci: Siniša Herceg, Martin Vulić, Gordan Terlević

Cedevita: Katić 15, Žganec 9, Musa 19, Bilan 13, Tomas 3, Krušlin 12, Lončar, Begić 4, Ramljak 5, Shurna 3, Jordano 2

Jolly JBS: Scott 8, Bilinovac 8, Novačić 13, Penn 3, Brkić 4, Klepo 3, Došen, Markulin 16, Marić, Papac 10, Perković

Jolly se ipak nije pokazao kao prevelika prepreka za košarkaše Cedevite koji su sve uspjeli riješiti u dvije utakmice i plasirati se među četiri najbolje momčadi. Danas su bili domaćini u Trnskom i slavili su rezultatom 85:65, sada čekaju boljeg iz dvoboja Splita i Vrijednosnica Osijek.

Utakmica kao utakmica nije bila toliko napeta osim prvih desetak minuta kada je šibenska momčad uspijevala držati priključak. Nakon što su prvo poluvrijeme zaključili sa sedam poena viška, domaćini u drugom ubacuju u brzinu više i glatko dolaze do pobjede.

Nedostatak visine osjetio se kod šibenske momčadi jer je Cedevita u ranoj fazi skupila četiri napadačka skoka i realizirala sljedeće napade. Ipak, vrlo dobar vanjski šut držao je Jolly u egalu, dominantni Miro Bilan ubacio je polovicu poena svoje momčadi koja je nakon prve četvrtine imala četiri poena viška (19:15).

Nekoliko grešaka i slobodan pad Jollyja iskoristila je zagrebačka momčad za brzih sedam poena i prvu dvoznamenkastu prednost (26:15). Poluvrijeme puno uspona i padova s obje strane, izgubljenih lopti i minuti odmora domaćin je zaključio s tek sedam poena viška, iako je moglo biti i puno više.

Aktualni prvak Hrvatske je nastavio s dobrom igrom i održavao prednost. Praktički sve što je šutirao u završnici treće četvrtine Džanan Musa je pogodio. Bosanskohercegovački košarkaš je ubacio 11 vezanih poena svoje momčadi koja je uoči posljednjih deset minuta imala okruglih 20 razlike (68:48) i u konačnici je mirno privela utakmicu prema kraju.

Upravo je Musa bio najefikasniji kod Cedevite s 19 poena (3/5 za dva, 4/8 za tricu, slobodna bacanja 1/2), Toni Katić je dodao 15 koševa (6/11 za dva, 1/2 za tricu).

Najbolji je kod Jollyja bio Bruno Markulin sa 16 koševa (2/4 za dva, 4/6 za tricu).

A-1 liga, doigravanje

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!