Košarka

Split i Cedevita pobjedama otvorili četvrtfinalne dvoboje

Petar Jenjić • srijeda, 26.04.2017.
Split i Cedevita pobjedama otvorili četvrtfinalne dvoboje
Foto: FaH

Košarkaši Splita i Cedevite otvorili su četvrtfinale na najbolji mogući način i došli na korak do prolaska među četiri najbolje. Split je na domaćem parketu svladao Vrijednosnice Osijek, dok je Cedevita slavila u gostima kod Jollyja...

Košarkaši Splita iskoristili su prednost domaćeg terena i na Gripama su svladali Vrijednosnice Osijek rezultatom 67:59. Ovom pobjedom već za tri dana u Osijeku imaju prvu meč loptu, utakmicu za prolazak među četiri najbolje momčadi.

Žuti su se jako mučili da probiju vrlo dobre Brokere pa su nakon tri četvrtine imali tek poen prednosti (50:49). Nakon što je Jakov Mustapić zabio tricu i donio gostima dva poena viška, domaćin na krilima Matea Kedže radi seriju 8:0.

Pet poena je zatim povezao vrlo dobri Goran Filipović i donio Splićanima dvoznamenkastu prednost (65:54) pet minuta prije kraja utakmice. Domaćin je do kraja dvoboja uspio sačuvati prednost i nešto mirnije doći do pobjede.

Split je do slavlja predvodio Mateo Kedžo s 24 poena (6/7 za dva, 4/5 za tricu), Goran Filipović je dodao 18 koševa (6/11 za dva, 1/5 za tricu, slobodna bacanja 3/4), devet skokova i šest asistecija.

Najbolji je kod gostiju bio Filip Krajina s 14 poena (7/8 za dva), dok su po 13 koševa dodli Domagoj Vuković i Jakov Mustapić.

Cedevita nije imala prevelikih problema u prvoj utakmici u Šibenku protiv Jollyja. Vitamini su došli do glatke pobjede 85:66 i na korak do plasmana u polufinale.

Vodili su gotovo cijelu utakmicu, osim početnih 2:0. Ubrzo su uzvratili serijom 7:0, a nekoliko minuta kasnije došli i do prve dvoznamenkaste prednosti na susretu (16:5) preko Mira Bilana.

U završnici treće četvrtine domaćin je došao vrlo blizu, na samo pet koševa minusa (61:56), međutim, zagrebačka je momčad odigrala odličnu posljednju četvrtinu koju je dobila rezultatom 22:10.

Cedevitu su s po 13 koševa predvodili Mirza Begić (deset skokova), Marko Tomas (šest asistencija) i Toni Katić.

Najbolji je kod Jollyja bio Ivan Novačić s 24 poena (3/5 za dva, 5/10 za tricu, slobodna bacanja 3/4).

A-1 liga, doigravanje

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!