Košarka

Zadar još jednom ponižen u Zagrebu, Cibona ide u polufinale

Branimir Korać • četvrtak, 04.05.2017.
Zadar još jednom ponižen u Zagrebu, Cibona ide u polufinale
Foto: FaH

U trećem susretu četvrtfinala doigravanja Cibona je ugostila Zadar i nanijela mu još jedan težak poraz. Slično kao i u prvoj utakmici, Zadar je odigrao vrlo loše, brzo je ušao u visok zaostatak i nije imao nikakve šanse protiv raspoloženijeg protivnika. Završilo je 88:66 za domaćina koji će u polufinalu igrati protiv GKK Šibenika...

Zadar je upisao novi visok poraz u Zagrebu, Cibona ga je još jednom nadigrala i dala novog povoda kritičarima gostujuće momčadi. Ovo je označilo kraj Zadrove sezone, sezone koja rezultatski nije bila dobra, u kojoj su se treneri mijenjali kao na traci, a igrači dobrim dijelom podbacili.

Posebno skromno Zadrani su odradili ovu polufinalnu seriju, točnije ove dvije utakmice u Zagrebu. Oba puta bili su neravnopravan protivnik, Cibona ih je potpuno nadigrala i taktički nadmudrila.

Već od početka treće utakmice vidjelo se u kojem smjeru će dvoboj ići. Iako je bio odlučujući dvoboj, domaćin je igrao s puno više energije, gosti nisu uspjeli probleme kompenzirati boljom igrom u obrani i Cibona se brzo odvojila.

Dvije minute prije kraja prve dionice Cibona je imala ogromnih 28:9 i Zadru je prijetila katastrofa. Uspjeli su gosti smanjiti zaostatak do kraja četvrtine na minus 13 da bi napokon nešto odigrali početkom druge četvrtine kada su uspjeli smanjiti zaostatak na samo tri poena.

Cibona je u tom crnom razdoblju bila u teškoj situaciji, Zadar je napravio ukupno seriju čak 18:2, vratio se u utakmicu, no domaćin je ipak imao odgovor te se do kraja prvog poluvremena vratio na dvoznamenkastu razliku.

U drugom dijelu Cibona je bez ikakvih problema kontrolirala rezultat, nije dopustila Zadru novo približavanje i što se susret više bližio kraju, to je prednost domaćina više rasla.

Na semaforu je na kraju stajalo 88:66, a pobjeda je mogla biti i uvjerljivija.

Cibonu su predvodili Luka Žorić s 18 poena i sedam skokova, Marin Rozić sa 17 poena i sedam skokova te Željko Šakić sa 16 poena i osam skokova.

Kod Zadra Ivan Marinković ubacio je 15 poena i uhvatio sedam skokova, a Mislav Brzoja dodao je 12 poena.

A-1 liga, doigravanje

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik05.05.2017. u 22:08
    Nevjerojatno je kako su klubovima iz Dalmacije uvijek krivi suci za sve,bilo u kosarci,nogometu..rukometu..i tako iz godine u gdinu,vjerojatno su suci krivi sto Hajduk nije bio prvak Hrvatske već 12 godina..!
    Obrisan korisnik
  • x&yzd04.05.2017. u 22:10
    Teško li je biti ponižen u Zagrebu, a pravdu ti dijeli sudac iz Zagreba. Oni tuku i ruše sve pred sobom, a nama se sude faulovi..... dajte molim vas
    x&yzd