Košarka

Brokeri poravnali rezultat u četvrtfinalnoj seriji, odluka slijedi na Gripama

Petar Jenjić • subota, 29.04.2017.
Brokeri poravnali rezultat u četvrtfinalnoj seriji, odluka slijedi na Gripama
Foto: FaH

Košarkaši Vrijednosnica Osijek pobijedili su na domaćem parketu Split rezultatom 85:65, istim kao i Cedevita nešto ranije tijekom dana Jolly, i osigurali treću utakmicu koja se igra za nekoliko dana na Gripama...

Vrijednosnice Osijek - Split 85:65 (19:15, 20:19, 23:21, 23:10)

Četvrtfinale PH, druga utakmica:
Osijek - Mala dvorana Gradski vrt
Suci: Tomislav Hordov, Nikola Perlić, Bojan Kruljac

Vrijednosnice Osijek: Turalija 6, Došen 9, Robinson 15, Aljoša Šarac 11, Mustapić 16, Jakov Šarac, Žulj, Vuković 14, Krajina 3, Karlović 11

Split: Rančić 1, Dijan 4, Jukić, Filipović 4, Širko 12, Kalajžić 8, Najev 14, Galić, Kedžo 14, Subotić 8

Peta je ipak bila sreća za košarkaše Osijeka. Nakon dva poraza u prvenstvu, jednog u Kupu i onog prije nekoliko dana, Brokeri su danas na domaćem parketu svladali Split rezultatom i izjednačili rezultat 85:65 u seriji na 1:1. Gotovo tijekom cijelog susreta su bili u prednosti i u konačnici su došli do zaslužene pobjede. Zanimljivo, slavili su istim rezultatom kao i Cedevita nešto ranije tijekom dana protiv Jollyja.

Nije to bila briljantna izvedba Splita koji se tijekom cijelog susreta mučio sa šutem, prije svega s tricom koja je bila na vrlo niskom postotku. Na drugoj strani nisu uspjeli odgovoriti boljom obranom i u konačnici su morali prihvatiti poraz. Za nekoliko dana slijedi i treća utakmica koja će se ponovno igrati na Gripama.

Brokeri su puno bolje otvorili susret, na čijim su krilima gradili i ostatak utakmice. Jakov Mustapić i Arijan Došen donijeli su im vodstvo 9:2 i održavali prednost do 12. minute i trice Srđana Subotića (24:22).

Prednost Žutih u dva je navrata trajala vrlo kratko, ukupno tek nešto više od minute. U posljednje dvije i pol minute prvog poluvremena Osječani rade seriju 7:1 i na odmor odlaze s pet poena viška (39:34).

Gosti su se u nastavku držali sve do 35. minute kada su zaostajali devet razlike (68:59), imali nekoliko napada za dodatno primicanje i eventualni preokret, ali nisu bili precizni. Brokeri su bez prevelikih poteškoća uspjeli privesti utakmicu prema kraju.

Do pobjede ih je predvodio Jakov Mustapić sa 16 koševa (4/6 za dva, 2/5 za tricu, slobodna bacanja 2/4) i šest asistencija, dok je Jalen Robinson dodao 15 koševa (6/8 za dva, 1/3 za tricu) i sedam skokova.

Kod gostiju su po 14 koševa ubacili Filip Najev i Mateo Kedžo (sedam skokova).

A-1 liga, doigravanje

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!