Košarka

Himki na krilima Šveda i Rowlanda do vodstva u seriji protiv Jeniseja

Branimir Korać • četvrtak, 04.05.2017.
Himki na krilima Šveda i Rowlanda do vodstva u seriji protiv Jeniseja

Košarkaši Himkija poveli su u seriji protiv Jeniseja iako nisu imali nimalo lagan posao. Jenisej je bio u završnici u vodstvu, no domaćin je spriječio break i iznenađenje i došao je do pobjede...

Veliku priliku Jenisej je imao u prvom četvrtfinalnom dvoboju protiv Himkija. Odigrao je odličnu utakmicu, dugo je držao domaćina u šahu, ali nije izdržao.

Još tri minute prije kraja gosti su vodili 82:78, ali onda je Himki krenuo. Do kraja utakmice napravio je 13:2 i otišao do pobjede. Domaćin je prvo poravnao na 82:82, zatim je sjajni Aleksej Šved pronašao Sergeja Monju samog na trici, a nakon što je Anthony Hilliard na drugoj strani promašio tricu, Šved je povisio na plus pet i riješio utakmicu.

"Ovo je doigravanje i ovdje je svaka utakmica teška. Prva utakmica bila je posebno takva jer smo ih svladali u Krasnojarsku s 40 razlike i nije bilo lako igrače natjerati na punu koncentraciju", istaknuo je trener Himkija Duško Ivanović.

Šved je susret završio s 33 poena i pet asistencija, a EJ Rowland dodao je 13 poena. Kod gostiju Anthony Hilliard ubacio je 18 poena uz šest skokova, a Suleiman Braimoh dodao je 15 poena i osam skokova.

VTB liga, četvrtfinale:
Himki - Jenisej 91:84 (1-0)

FOTO - VTB liga

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!