Tenis

Konjuh nastavlja u petak, dvije Čehinje idu u polufinale

Branimir Korać • četvrtak, 04.05.2017.
Konjuh nastavlja u petak, dvije Čehinje idu u polufinale

Na turniru u Pragu dovršena su tri meča četvrtfinala dok je dvoboj između Ane Konjuh i Jelene Ostapenko prekinut zbog mraka u trećem setu...

Mona Barthel prošla je u polufinale turnira u Pragu gdje je za protivnicu imala Camilu Giorgi koja je odmah na startu šokirala Karolinu Pliškovu. Ovdje je izgubila od Barthel u dva tie-breaka. U prvom nije imala nikakve šanse, izgubila ga je sa 7:0 dok je u drugom setu imala 5:2 uz dvostruki break, prokockala ogromnu prednost i onda izgubila u novom tie-breaku u kojem je propustila i tri set lopte.

U četvrtfinale otišla je i Barbora Strycova koja je u tri seta svladala Katerinu Siniakovu. U drugom setu Siniakova je primila liječničku pomoć zbog problema s mišićem, ali nakon toga napravila je preokret i uzela set što je prvi set koji je Strycova izgubila u ovogodišnjem turniru. Ipak, u trećem setu treća nositeljica bila je prava i zasluženo je slavila.

Kristina Pliškova iza sebe ima sjajan turnir, prošla je u polufinale i to na podlozi na kojoj je prošle sezone imala dosta problema. Ovdje je slavila u tri seta protiv Beatriz Haddad Maije, prvi set je izgubila, ali nakon toga se oporavila i nadigrala Brazilku u potpunosti.

Protiv koga će igrati u polufinalu, saznat će u petak. Naime Ana Konjuh i Jelena Ostapenko nisu uspjele dovršiti meč prije mraka, Konjuh je uzela prvi set sa 6:3, u završnici drugog seta izgubila je servis i Ostapenko je produžila meč.

Kod rezultata 1:1 u trećem setu, meč je prekinut i bit će nastavljen u petak u 13 sati. Dvoboj je potpuno otvoren, Konjuh je mogla dovršiti posao u dva seta, no nikako nije podređena vrlo dobroj Latvijki.

Kako je meč prekinut nakon što je Konjuh izgubila set breakom u desetom gemu i namučila se za osvajanje svog jedinog servis gema u drugom setu, prekid joj je možda dobro i došao jer je u tim trenucima Ostapenko ipak izgledala bolje.

WTA Prag, četvrtfinale:
Mona Barthel (Njemačka) - Camila Giorgi (Italija) 7:6(0), 7:6(6)
Barbora Strycova (Češka, 3) - Katerina Siniakova (Češka, 8) 6:3, 5:7, 6:3
Kristina Pliškova (Češka) - Beatriz Haddad Maia (Brazil) 6:7(5), 6:4, 6:2
Ana Konjuh (Hrvatska, 7) - Jelena Ostapenko (Latvija) 6:3, 4:6, 1:1 prekid zbog mraka

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!