Košarka

VIDEO: Fantastičan nastup Bojana Bogdanovića u pobjedi Wizardsa, Warriorsi predstavili novo napadačko oružje

Dario Dodić • petak, 05.05.2017.
VIDEO: Fantastičan nastup Bojana Bogdanovića u pobjedi Wizardsa, Warriorsi predstavili novo napadačko oružje
Foto: EPA

Bojan Bogdanović bio je jedan od ključnih igrača Washington Wizardsa u prvoj pobjedi u seriji protiv Boston Celticsa, Babo je u pobjedu ugradio double-double učinak. Golden State Warriorsi nisu imali većih problema s Utah Jazzom u drugoj utakmici polufinala Zapada...

Washington Wizards - Boston Celtics 116:89 (1-2)

Washington Wizardsi napokon su uspjeli u polufinalnoj seriji Istoka zadržati prednost protiv Boston Celticsa. Kao i u prethodne dvije utakmice Wizardsi su bolje otvorili susret, no ovog su puta prednost održavali do kraja i sa 116:89 smanjili vodstvo Celticsa na 2-1.

Bila je to vrlo nervozna i gruba utakmica, kao i prethodne dvije, u ovoj je podijeljeno čak osam tehničkih, tri su igrača izbačena. I dok izbacivanje Roziera i Jenningsa u posljednjoj četvrtini nije bilo toliko dramatično, Wizardsi strepe od eventualne kazne za Kellyja Oubrea Jr.-a, koji je nakon što ga je imenjak Kelly Olynyk prečvrstim zahvatom srušio na parket ustao i grubo srušio Bostonovog igrača. Izbačen je iz igre, a mogao bi dobiti i utakmicu kazne.

"To je očito košarka u doigravanju. Ne volimo mi njih, ne vole ni oni nas", rekao je Isaiah Thomas nakon susreta u kojem je obrana Wizardsa na njemu napravila odličan posao.

A napokon je odličan posao napravio i Bojan Bogdanović. Upravo je Babo, zajedno s Ottom Porterom Jr.-om i Johnom Wallom vodio Wizardse u seriji 22:0 u prvoj četvrtini, a odigrao je i sjajno u obrani. Domaći su košarkaši četvrtinu završili s visokih 39:17 nakon čega nisu posustali do kraja utakmice.

Bogdanović je u 24 minute provedene na parketu ubilježio double-double učinak s 19 koševa (3/4 za 1, 2/5 za 2, 4/7 za 3) i deset skokova, a dodao je i dvije asistencije. John Wall predvodio je Wizardse s 24 koša i osam asistencija, dok se Porter Jr. zaustavio na 19 poena i osam skokova. Sjajan je bio i Marcin Gortat s 13 koševa i 16 skokova, dok se Bradley Beal zaustavio na samo 11 poena.

Al Horford bio je najbolji kod Celticsa sa 16 koševa, Jae Crowder dodao je 14, a Isaiah Thomas tek 13 poena.

Četvrta utakmica igra se u Washingtonu u noći s nedjelje na ponedjeljak.

Golden State Warriors - Utah Jazz 115:104 (2-0)

Koliko god se trudili, igrači Utah Jazza nisu uspjeli ozbiljnije ugroziti Golden State Warriorse u Oaklandu. Opet su aktualni doprvaci sjajno otvorili prvu četvrtinu i više-manje rutinski došli do 2-0 u seriji, slavivši 115:104.

Otegotna okolnost za goste bilo je neigranje Georgea Hilla, koji je otpao na dan utakmice zbog bolova u lijevom nožnom palcu.

S druge strane, otegotnih okolnosti za Warriorse nije bilo, čak se u napadačku igru dodatno uključio i Draymond Green, Jazz nije imao šanse. Green je u prvom poluvremenu pogodio pet trica: "Obožavamo taj Draymondov šut. Daje nam strašan poguranac. Nadam se da će i taj šut putovati s nama kad krenemo na gostovanje jer će takvi šutevi biti otvoreni", komentirao je Greenov učinak Steph Curry.

Green je utakmicu završio s 21 košem, sedam skokova, šest asistencija, četiri ukradene lopte i blokadom. Kevin Durant predvodio je Warriorse s 25 poena, 11 skokova i sedam asistencija, dok se Curry zaustavio na 23 ubačaja.

Nakon slabe prve utakmice i slabog ulaska u drugu utakmicu Jazzerima je napokon proradio Gordon Hayward, predvodio je goste s 33 poena. Rudy Gobert dodao je 16 koševa uz 16 skokova, Shelvin Mack bio je s 14 poena posljednji dvoznamenkasti igrač u gostujućem sastavu.

Serija seli u Salt Lake City gdje će Utah pokušati doći do prve pobjede. Treća utakmica na rasporedu je u noći sa subote na nedjelju.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik05.05.2017. u 12:04
    Boston - Washington utakmica je bila malice at the palace 2 :P
    Obrisan korisnik