Tenis

Donna Vekić uz dva izgubljena gema do drugog kola kvalifikacija u Madridu

Branimir Korać • petak, 05.05.2017.
Donna Vekić uz dva izgubljena gema do drugog kola kvalifikacija u Madridu
Foto: EPA

Donna Vekić uspješno je odradila posao u prvom kolu kvalifikacija WTA turnira u Madridu. Igrala je protiv 77. igračice svijeta, Ruskinje Natalije Vihljanceve, te upisala pobjedu predajom protivnice u drugom setu...

Dobar nastup Donne Vekić u prvom kolu kvalifikacija turnira u Madridu. Za protivnicu je imala Ruskinju Nataliju Vihljancevu koju je ozljeda spriječila u boljem nastupu i Vekić je bez problema prošla do drugog kola.

Bio je to njihov drugi međusobni dvoboj, u prošlom meču u finalu ITF turnira u St. Peterburgu Vihljanceva je visoko slavila sa 6:1, 6:2, no u Madridu pobjedu je odnijela Vekić.

Donnina vršnjakinja ovaj tjedan nastupala je na WTA turniru u Pragu gdje je uspješno prošla kroz kvalifikacije, svladala u prvom kolu Viktoriju Golubić, a zatim izgubila od Katerine Siniakove u drugom kolu.

Meč između Vekić i Vihljanceve bio je ravnopravan u svom početku, povela je Vihljanceva s 2:1, ali nakon toga Vekić je uzela čak osam gemova u nizu, a kada je u drugom setu lakoćom došla do duplog breaka, Ruskinja je prekinula agoniju.

U drugom kolu kvalifikacija Vekić očekuje težak posao, igrat će protiv bolje iz meča između prve nositeljice Shelby Rogers i Daniele Hantuchove.

WTA Madrid, kvalifikacije, prvo kolo:
Donna Vekić (Hrvatska) - Natalia Vihljanceva (Rusija) 6:2, 3:0 predaja Vihljanceve

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik05.05.2017. u 19:29
    eeh Donna Donna, imala si veći stručni stožer nego Đokan Klokan, osvojila turnir, svi čekali sad će frcat munje kad probala zabranjeno voće,i sad ubire ostatke i mrvice po mikroskopskim turnirčićima.... i druge mlade tenisačice znaju za "snošaj" al se nisu totalno ukakile jer znaju za... [više na forumu]
    Obrisan korisnik