Tenis

Errani izbacila Gavrilovu, Schiavone izgubila set, ali ne i meč

Branimir Korać • petak, 05.05.2017.
Errani izbacila Gavrilovu, Schiavone izgubila set, ali ne i meč
Foto: EPA

Serija pobjeda Francesce Schiavone je nastavljena iako je Talijanka izgubila set nakon dugo vremena. Druga Talijanka Sara Errani, u Rabatu je došla do polufinala pobjedom protiv treće nositeljice...

Sara Errani dohvatila je prvo polufinale nakon godinu dana pobjedom protiv treće nositeljice Darije Gavrilove. Čak sedam puta izgubila je servis, ali nijednom set i na kraju je proslavila pobjedu. Uzeti svoj servis gem bila je prava umjetnost za obje igračice.

"Dala sam sve od sebe, nije bilo lako jer ovdje nema lakih mečeva. Jako sam sretna, niti ne sjećam se kada sam zadnji put bila u polufinalu i ovo mi puno znači za samopouzdanje", istaknula je Errani.

Dalje je prošla i Amerikanka Varvara Lepchenko pobjedom u dva seta protiv mlade sunarodnjakinje CC Bellis. Bellis je bila očito bez energije nakon teškog dvoboja u drugom kolu gdje je u srijedu igrala više od tri sata protiv Timee Bacsinszky.

Prva nositeljica Anastazija Pavljučenkova trebala je tri seta za prolaz protiv Lauren Davis. Amerikanka je očekivano namučila Pavljučenkovu koja je u trećem setu zaostajala 3:1 pa nanizala pet gemova i otišla do pobjede.

"Nisam igrala svoj najbolji tenis, dosta sam se mučila kako pronaći ritam. Ona je dosta miksala igru i morala sam se jako boriti za ovu pobjedu."

Francesca Schiavone nakon dugo vremena izgubila je set, ali ne i meč. Osvojila je čak 15 setova u nizu prije nego je Tatjana Maria uzela drugi set sa 6:4, no Schiavone je ipak došla do osme uzastopne pobjede.

WTA Rabat, četvrtfinale:
Sara Errani (Italija) - Daria Gavrilova (Australija, 3) 7:6(5), 6:4
Varvara Lepchenko (SAD) - CC Bellis (SAD) 6:3, 6:2
Anastasija Pavljučenkova (Rusija, 1) - Lauren Davis (SAD, 7) 6:4, 3:6, 6:3
Francesca Schiavone (Italija) - Tatjana Maria (Njemačka) 6:1, 4:6, 6:3

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!