Tenis

Ivan Dodig za manje od sat vremena ispao u kvalifikacijama Madrida

Branimir Korać • subota, 06.05.2017.
Ivan Dodig za manje od sat vremena ispao u kvalifikacijama Madrida
Foto: Kristijan Komarica

Ivan Dodig nastavio je seriju poraza i ekspresno se oprostio od kvalifikacija za ulazak u glavni ždrijeb turnira u Madridu. Ernesto Escobedo prepustio mu je samo tri gema...

Ivan Dodig nikako ne može do pobjede u singlu. Seriju poraza nastavio je i u kvalifikacijama Madrida gdje je upisao vrlo visok poraz od mladog Amerikanca Ernesta Escobeda. 20-godišnji Amerikanac igra sve bolje, a spoznao je to i Dodig koji nije bio ravnopravan protivnik.

Meč je potrajao manje od sat vremena, a Escobedo je na kraju odnio vrlo uvjerljivu pobjedu 6:0, 6:3 čime je potvrdio lošu single formu Dodiga i ostavio ga bez prilike za ulazak u glavni turnir.

Prvi set bio je posebno loš za Dodiga koji nije imao baš nikakve šanse i osvojio je poraznih samo sedam poena u cijelom setu.

U drugom setu počelo je na isti način, Escobedo je odmah napravio break i pobjegao na 3:0 nakon čega je Dodig napokon uzeo jedan gem i do kraja seta ipak čuvao svoj servis. Kod 5:3 imao je break loptu nakon što je došao do 30:40, ali Escobedo se izvukao i realizirao prvu meč loptu.

U drugom kolu kvalifikacija igrat će protiv Španjolca Nicole Kuhna, 705. igrača svijeta koji je iznenadio Nikoloza Basilašvilija.

Dodig tako nastavlja seriju poraza, a posljednju pobjedu upisao je još u siječnju u kvalifikacijama Australian Opena kada je svladao Weintrauba, Đerea i Wua te porazom u prvom kolu od Istomina započeo negativnu seriju.

ATP Madrid, kvalifikacije prvo kolo:
Ernesto Escobedo (SAD, 12) - Ivan Dodig (Hrvatska) 6:0, 6:3

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik06.05.2017. u 17:00
    ...mislim da se njemu više uopće neda igrat single,parovi su mu prioritet...single zaigra tek tolko,kako se ono veli,"ak ide ide,ak nejde nejde" tek tolko da možda prođe koje kolo pa da dobi pare za pobjedu i za single,no koncentrira se na parove;
    Obrisan korisnik