Košarka

Zenit prvi polufinalist VTB lige, Himki do 2-0 protiv Jeniseja

Branimir Korać • subota, 06.05.2017.
Zenit prvi polufinalist VTB lige, Himki do 2-0 protiv Jeniseja

Poznat je prvi sudionik polufinala doigravanja u VTB ligi. Zenit je trokorakom prešao preko VEF Rige, a blizu prolaza došao je Himki koji ima 2-0 u seriji protiv Jeniseja...

Zenit je prvi polufinalist VTB lige. U četvrtfinalu protiv VEF Rige bilo je nešto problema na domaćem parketu gdje je Zenit igrao u grču, ali u Latviji je apsolutno dominirao, nanio domaćinu katastrofalan poraz i s 92:51 izborio prolaz u polufinale.

Nakon prve četvrtine na semaforu je stajalo 29:25 za Zenit da bi do kraja susreta VEF Riga u 30 minuta ubacila praktički onoliko poena koliko je ubacila u prvih deset minuta. Obrana Zenita odlično je funkcionirala i VEF Riga niti u jednoj od tri četvrtine nije ubacila dvoznamenkast broj poena.

"Nakon dvije teške utakmice u St. Peterburgu, bili smo vrlo motivirani uoči ovog dvoboja. Odigrali smo stvarno sjajno u obrani i dozvolili protivniku samo 51 poen. Igrali smo kao momčad, ali treba reći i da je Riga imala dosta problema s rotacijom", istaknuo je Vasilij Karašev, trener gostiju.

U njegovoj momčadi Kyle Landry ubacio je 20 poena uz pet skokova, a Janis Timma dodao je 15 poena i šest skokova. Kod poraženih po deset poena upisali su Alex Gordon i Martins Meiers (osam skokova).

Do prednosti 2-0 u seriji došao je Himki koji je na svom parketu nadigrao Jenisej sa 109:81. Domaćin je napadački proradio, napunio je koš Jeniseja ponovno predvođen Aleksejom Švedom.

Do poluvremena Himki je stigao do dvoznamenkaste prednosti, ali ključno razdoblje bilo je na ulasku u drugi dio kada je domaćin odjurio na 66:47 i do kraja susreta Jenisej više nije ozbiljnije zaprijetio.

"Nismo dobro otvorili utakmicu. Neki od igrača kada su vidjeli da ne igra Elegar bili su preopušteni i nisu bili koncentrirani. Drugo poluvrijeme bilo je drugačije, igrali smo puno bolje i stigli do važne pobjede. S Elegarom na parketu uvijek smo igrali koncentriranije i bolje, ali kada smo vidjeli da ga nema, nismo bili tako dobri. To je naša velika pogreška, uvijek se mora igrati sa sto posto", nije baš najzadovoljniji bio trener Duško Ivanović.

Najbolji u njegovoj momčadi bili su Šved s 26 poena i sedam asistencija i Jacob Pullen s 12 poena. Kod poraženih Suleiman Braimoh ubacio je 23 poena uz 14 skokova, a Igor Kanigin dodao je 14 poena.

VTB liga, četvrtfinale:
VEF Riga - Zenit 51:92 (0-3)
Himki - Jenisej 109:81 (2-0)

FOTO: Ira Somova VTB liga

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!