Košarka

Union Olimpija i Zlatorog u gostima do pobjede za dolazak nadomak finala

Branimir Korać • nedjelja, 07.05.2017.
Union Olimpija i Zlatorog u gostima do pobjede za dolazak nadomak finala
Foto: FaH

Gostujućim pobjedama u polufinalu slovenskog prvenstva Union Olimpija i Zlatorog napravili su veliki korak prema plasmanu u finale. Krka i Rogaška morat će napraviti isto ako misle ostati u borbi za naslov...

Zlatorog je pobjedom kod Rogaške 72:66 napravio veliki korak prema drugom u nizu plasmanu u finale slovenskog prvenstva. U redovima gostiju nije bilo Igora Tratnika, njihovog najboljeg strijelca, ali vodili su od početka do kraja susreta i zasluženo slavili. U završnici susreta domaćin se približio na 68:66, ali nije iskoristio priliku za potpuni povratak.

"Mlako smo ušli u utakmicu i dopustili igračima Zlatoroga da se razigraju. U prvom poluvremenu imali smo samo šest osobnih pogrešaka i dozvolili smo gostima čak devet napadačkih skokova. U završnici smo imali otvoren šut za priključak, no nismo pogodili i gosti zasluženo slave. Moramo se pitati kako smo im dopustili čak 17 napadačkih skokova", nezadovoljan je bio domaći trener Damjan Novakovič.

Kod Zlatoroga istaknuli su se Jan Špan sa 17 poena i pet skokova te Nejc Barič sa 16 poena i šest asistencija. Kod domaćina Taylor Johns upisao je 18 poena i osam skokova, a Darwin Davis 13 poena.

Dramatično je bilo u Novom Mestu gdje je Union Olimpija u produžetku svladala Krku 85:81 i dobila meč loptu za ulazak u finale, prvo nakon 2014. godine. Na naslov prvaka Ljubljančani čekaju još od 2009. godine.

U ovom susretu mogli su do pobjede i ranije, 17 sekundi prije kraja regularnog dijela Gregor Hrovat ubacio je samo jedno slobodno bacanje za 74:72 te je Erjon Kastrati u posljednjoj sekundi donio domaćinu produžetak. Tamo je Krka povela 79:76 da bi Olimpija tricama Hrovata i Jeffersona te ubačajem Olivera napravila seriju 8:0 i otišla do pobjede.

"Odlučila je koncentracija u obrani. prvo poluvrijeme još je bilo dobro, ali u drugom dijelu izgledali smo kao da ne želimo pobjedu. Imali smo svejedno priliku, odlučila je jedna lopta i susret je prevagnuo na stranu Olimpije", smatra trener Krke Simon Petrov.

Kod Olimpije Gregor Hrovat ubacio je 22 poena uz devet skokova i šest asistencija za punih 45 minuta, a s istom minutažom pratio ga je Brandon Jefferson koji je dodao 20 poena i sedam skokova. Kod Krke Erjon kastrati ubacio je 17 poena uz devet skokova, a Žiga Dimec 15 poena uz pet skokova.

Slovensko doigravanje, polufinale:
Rogaška - Zlatorog Laško 66:72 (0-1)
Krka - Union Olimpija 81:85 produžetak (0-1)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!