Košarka

Nova Realova pobjeda, Obradoiro gura Betis u drugu ligu

Petar Jenjić • nedjelja, 07.05.2017.
Nova Realova pobjeda, Obradoiro gura Betis u drugu ligu
Foto: EPA

Odigrane su dvije utakmice 32. kola španjolske ACB lige u kojoj su ostvareni očekivani rezultati. Madridski Real je slavio na gostovanju kod Zaragoze, dok se Obradoiro glatko obračunao s pretposljednjim Betisom...

Do 22. pobjede u 29. utakmici došli su košarkaši madridskog Reala koji su bez većih problema odradili gostovanje kod Zaragoze. Sudionik Final Foura Eurolige slavio je rezultatom 98:78, predvođen sjajnim Jaycee Carrollom. Ovim porazom Zaragoza je pala na omjer od devet pobjeda i 20 poraza.

Snažnim ulaskom u susret gosti su vrlo brzo došli do dvoznamenkaste prednosti. Nakon prvih deset minuta već su imali 15 koševa viška (29:14) i do kraja susreta su gotovo bez većih problema kontrolirali rezultat i došli do uvjerljive pobjede.

Jaycee Carroll je zaključio susret s 23 poena (4/5 za dva, 5/8 za tricu), dok su po 14 koševa dodali Sergio Llull (pet asistencija) i Jonas Mačiulis (pet skokova).

Najučinkovitiji je kod Zaragoze bio Henk Norel sa 16 koševa (8/11 za dva) i šest skokova. Filip Kraljević nije ulazio u igru.

U dvoboju dviju momčadi iz donjeg dijela prvenstvene ljestvice Obradoiro je na domaćem parketu svladao Real Betis 88:67 i dva kola prije kraja ga ostavila u vrlo teškoj situaciji, s obzirom na to da im je ostanak u ligi pod velikim upitnikom.

Danas nisu imali prevelikih problema, u cijelom su susretu gubili tek nešto više od minute. Već su na poluvremenu došli do dvoznamenkaste prednosti koju do kraja nisu ispustili.

Predvodio ih je Mickey McConnell s 19 poena (5/8 za dva, 1/5 za tricu, slobodna bacanja 6/6) i pet asistencija, Artem Pustovji je dodao 17 koševa 6/12 za dva, slobodna bacanja 5/6) i sedam skokova.

Strahinja Milošević je bio najbolji kod gostiju s 14 koševa (4/6 za dva, 1/2 za tricu, slobodna bacanja 3/4).

ACB liga, 32. kolo:
Zaragoza - Real Madrid 78:98
Obradoiro - Real Betis 88:67

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!