Košarka

Šokantni porazi Bamberga i Ulma, Bayern razbio Albu

Petar Jenjić • nedjelja, 07.05.2017.
Šokantni porazi Bamberga i Ulma, Bayern razbio Albu
Foto: EPA

Odigrane su prve tri četvrtfinalne utakmice njemačkog prvenstva i već smo vidjeli velika iznenađenja. Do vodstva u seriji na tri pobjede je došao Ludwigsburg kod prvog nositelja Ulma, dok je Bonn slavio kod Bamberga. Prednost domaćeg terena jedino je iskoristio Bayern koji je svladao berlinsku Albu...

Veliko iznenađenje dogodilo se već u prvoj četvrtfinalnoj utakmici jer je Bonn slavio na gostovanju kod Bamberga s minimalnih 93:92 i poveo u seriji na tri pobjede.

U vrlo neizvjesnoj utakmici nijedna se momčad nije previše odvajala. U posljednju su minutu ušli gosti s četiri poena prednosti, međutim, prvo Daniel Theis pogađa za dva, da bi Jerel McNeal postigao koš uz prekršaj, no promašio je slobodno bacanje i rezultat je bio poravnat na 92:92. Na drugoj strani Anthony Di Leo je pogodio jedno slobodno bacanje, Bambergu je ostalo 18 sekundi do kraja, ali nisu uspjeli poentirati.

Do pobjede ih je predvodio Josh Mayo s 25 poena i devet asistencija, Kenneth Horton je dodao 17 koševa i 12 skokova. Najbolji je kod Bamberga bio Nicollo Melli s 21 poenom, Leon Radošević je zaključio susret s osam poena (4/5 za dva, slobodna bacanja 0/1), jednim skokom i jednom asistencijom.

Nakon 45 minuta velike borbe osmi nositelj Ludwigsburg pobijedio je najbolju momčad regularnog dijela sezone Ulm nakon produžetka 96:93.

Prvi nositelji su se uspjeli spasiti i izvući produžetak kada je Braydon Hobbs sekundu prije kraja poravnao na 83:83. Sličnu smo košarku gledali i u produžetku, isti je igrač ponovno donio svojoj momčadi izjednačenje, no na drugoj se strani ukazao Rocky Trice i ubacio tricu iz kuta pola sekunde prije završetka za pobjedu Ludwigsburga.

Upravo je Trice predvodio svoju momčad s 25 poena, David John Kennedy je dodao 21 koš. Ulm je predvodio Raymar Morgan s 21 poenom i deset skokova.

Prednost domaćeg terena jedino je uspio iskoristiti Bayern koji je u potpunosti nadigrao berlinsku Albu i u konačnici slavio rezultatom 95:68. Već su na poluvremenu imali nevjerojatnu prednost 53:25 nakon čega su do kraja utakmice samo održavali stečenu razliku.

Predvodio ih je Reggie Redding sa 17 poena, Nemanja Đedović je ubacio 14 koševa. Za goste su po 11 koševa ubacili Elmedin Kikanović i Ismet Akpinar.

BBL, četvrtfinale:
Bamberg - Bonn 92:93 (0-1)
Ulm - Ludwigsburg 93:96 (nakon produžetka) (0-1)
Bayern - Alba Berlin 95:68 (1-0)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!