Košarka

VIDEO: Warriorsi prvi put u povijesti do druge uzastopne metle, čekaju Rocketse ili Spurse

Dario Dodić • utorak, 09.05.2017.
VIDEO: Warriorsi prvi put u povijesti do druge uzastopne metle, čekaju Rocketse ili Spurse
Foto: EPA

Golden State Warriorsi bez prevelikih su problema došli do četvrte pobjede protiv Utah Jazza. Sinoć je posebno raspoložen bio Steph Curry, a proradio je i Klay Thompson...

Utah Jazz - Golden State Warriors 95:121 (0-4)

"Imamo puno talentiranih igrača. Nikada ne znamo tko će biti raspoložen. Trudimo se dodavati loptu, koristiti jedan drugoga kako bismo došli do otvorenih šuteva, a kad se lopta kreće mnoge se dobre stvari događaju."

Komentar je to Stepha Curryja nakon sinoćnje pobjede 121:95 Golden State Warriorsa u Salt Lake Cityju protiv Utah Jazza, koja poprilično dobro opisuje svaku utakmicu momčadi iz Oaklanda. Previše je oružja u arsenalu, kad jednog uštopaš proradi drugi, zato je dobra momčad Utah Jazza pometena u polufinalu Zapada.

Nakon metle u prvoj rundi Warriorsi su pomeli protivnike i u drugoj rundi, prvi put u povijesti franšize upisali su osam uzastopnih pobjeda u doigravanju.

Warriorsi su na krilima sjajnih Klaya Thompsona, Draymonda Greena i Curryja otvorili susret s velikih 39:17 u prvoj četvrtini. Spomenuti je trojac od toga ubacio 29 koševa. Domaćinima se nema što prigovoriti, bez ozlijeđenog Georgea Hilla dali su sve od sebe, čak su se uspjeli i vratiti u drugoj četvrtini, na poluvremenu stigli na samo -8, ali za nešto više od toga snage nije bilo. Jazzeri nisu nijednom vodili sinoć, nisu nijednom vodili u tri od četiri utakmice polufinala Zapada.

Curry je popravio šut u odnosu na prošlu utakmicu u Salt Lake Cityju, s 30 poena (9/15 iz igre) i sedam asistencija predvodio je Warriorse. Thompson je ubacio 21 poen, Kevin Durant 18, dok je Green upisao treći triple-double u doigravanju u karijeri, večer je okončao sa 17 koševa, deset skokova i 11 asistencija.

Gordon Hayward ubacio je 25 koševa kod domaćina, ali je za to potrošio 21 loptu (uz 5/6 slobodna bacanja), Shelvin Mack je ubilježio 18 koševa, s klupe je iznenadio Dante Exum s 15 poena, Rudy Gobert se od ove NBA sezone oprostio novim double-double učinkom od 12 koševa i 13 skokova.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!